Engströms låter besökarna tävla i grävmaskinsprecision


Posted 2017-04-24 in Näringsliv

Imorgon är nu
Nollnitton online banner

Lars-Inge Segerholm arbetar med marknadsfrågor på entreprenadmaskinsföretaget Engströms och är marknadsansvarig för Örebro Truckstop. Vi slog en signal för att få lite information om vad de ska hitta på på Industridagen.

 

Vad har ni planerat till Industridagen?

– Vi kommer bland annat att ta med en lite mindre grävmaskin och sätter ett lod på skopan. Sedan får besökarna testa att loda ned den i några cylindrar på tid, och så får vi se vem som blir bästa grävmaskinist för dagen. Sedan kommer vi att ta dit en större lastbil, inget spektakulärt – men grävmaskinsgrejen kan vara rolig.

 

Hur lätt är det för en amatör att lyckas pricka med grävmaskinen?

– Idag är det inga stora spakar att rycka i, nu är det joysticks. Så om man kan spela tv-spel så kan man också vara duktig på att göra åtminstone de här enskilda momenten.

 

Både Engströms och Truckstop, där du är marknadsansvarig, samarbetar med Lajac, vad kan du berätta om det?

– I vår verkstad har vi en stor smidesavdelning och där behöver man utsug, det blir en viss rök. Anläggningen som hanterar det kommer från Lajac, så vi har definitivt ett samarbete. Sedan är ju Lars Alm på Lajac en motorkille ut i fingerspetsarna så han känner också för de här torsdagskvällarna med motor som vi arrangerar. Han är en entusiast och har ofta med sina bilar på torsdagarna.

 

Jag har hört att det finns planer på att flytta Industridagen till Örebro Truckstop i framtiden?

– Så är det, det är en tanke som Lajac och vi har. Om Industridagen växer, vilket vi vill, så kommer arrangemanget inte att få rum ute hos dem. Då är Örebro Truckstop en idealisk yta, med restaurangen och ytorna runtomkring.

 

Det går bra för Örebro Truckstop, har jag förstått.

– Ja, idag var det till exempel 194 personer som åt byggarfrukost hos oss, något vi kör varje fredag. Vår after work har blivit en jättesuccé, och där har ju bland annat Lajac varit värd för en kväll. Vi har även en nyöppnad glassbar där vi jobbar med lokala leverantörer som Götlundaglass. Och varje torsdag så kör vi torsdagsträff där motorburna människor, från moped till V8, träffas och språkar med varandra. Det har blivit en träffpunkt för motorfolket. Gammal som ung, alla är hjärtligt välkomna – vad man än åker på.

 

Ni är ganska uppfinningsrika med era arrangemang.

– Ja vi kör till och med in blodbussen i restaurangen – de kommer tillbaka 20 april. Nu i maj ska Assistanskåren vara värdar för en kväll och då kommer livebandet att spela på flaket på en bärgarbil. Vi bryter mot den dagliga lunken och hittar på lite bus. Det är ofta en bil- eller MC-buren människa som kommer hit så vi riktar oss mycket till dem. Nu har mycket bussar hittat hit också vilket är fantastiskt.

 

Hur tycker ni att det har gått sedan öppningen?

– Vi hade förväntat oss att det skulle ta lite tid för att hitta oss, vi ligger ju inte så man ser oss från vägen. Men när man gör bra mat och arrangemang så går ryktet ganska snabbt, på ett positivt sätt, då blir många sugna på att prova. Den 10 juni arrangerar vi Hästkraftens dag som drar 12 000-15 000 personer, ett arrangemang som Industridagen fast en annan typ av verksamhet. Det är fri entré, så det är bara att komma.

(Visited 4 times, 1 visits today)
Imorgon är nu

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.