Höstens möbeltrender


Posted 2015-10-20 in Mode & Shopping, Näringsliv

Nollnitton online banner

Det ska vara dova färger i höst även vad det gäller möbler. Och det håller på att hända saker i de svenska vardagsrummen.

 

När Sverige spelade VM-final hemma mot Brasilien 1958 var det inte bara Pelé som fick sitt genombrott som fotbollsspelare av världsklass. Tittar vi tillbaka 57 år så ändrades vardagsrummen och de började möbleras utifrån tv:n. Nu är det dags igen för förändring. Något håller på att hända. Tv:n håller på att integreras allt mer med datorn och istället för att placera dator och tv i vardagsrummet inreds istället speciella mediarum med internet, spel, film och tv.

Vad händer då med vardagsrummet? Vad hände med möbleringen? Soffan framför tv:n – kommer den att finnas kvar om några år? Troligtvis är det så, men möbleringen kommer inte att ha tv:n som utgångspunkt, istället är det samtalet och social interaktion vi kommer att utgå ifrån. Ett sätt kan då vara en cirkulär möblering där vi sitter ansikte mot ansikte. Här finns exempelvis sittgruppen Bikini Islands i design av Werner Aissinger som ritats för vardagsrum utan tv – en social möblering helt enkelt. Den kan anpassas efter behov, tycke och smak.

Spin PallPallen Spin i design av Staffan Holm spås också en lysande framtid i de allt mindre hem de flesta av oss väljer att bo i. Det ska vara funktionellt och praktiskt. Spin är en universalmöbel som både kan användas som pall eller som sidobord och den är dessutom stapelbar. Just på grund av denna flexibilitet spås Spin bli en storsäljare. Gärna i en murrigt grön färg.

Hipster och hobbyintresserad? Hantverk? Knåpa och knyppla? Då är du inte ensam om det och du är dessutom trendhet så det nästan bränner. Men var ska man hålla till? På 1960- och 1970-talen var det populärt att hyra hobbyrum och de fanns också i de flesta hyresfastigheter. I dagens äga själv-samhälle är de ovanliga och närmast bortrationaliserade. Därför går hipstern först en kvällskurs i knyppling och inreder därefter en hobbyhörna hemma. Sedan är det fritt fram att väva väggbonader, grotta ner sig i makramé eller pumpa äldre kvinnliga släktingar på specialfinesserna i knyppling.

World of Warcraft? Minecraft? Icke! Vävmaskinen gör sitt återintåg i de svenska hemmen. I varje fall om du vill vara trendhet.

(Visited 7 times, 1 visits today)
Populär Läsning
 1. Bra Zoo har blivit ännu bättre

  Publicerad i Mode & Shopping 2016-07-11

 2. Vinön

  Publicerad i Leva & Bo 2013-04-08

 3. Bröderna Berglunds Hamnkrog

  Publicerad i Leva & Bo, Mat & Dryck 2016-07-27

 4. Vinöns värdshus

  Publicerad i Restaurang & Pub 4 månader sedan

 5. Spångberg och LaGaylia

  Publicerad i Musik 2017-04-23

 6. Örebro slott

  Publicerad i Leva & Bo 2013-04-08

 7. Då tänker jag på Sigrid

  Publicerad i Kultur 2013-04-03

 8. Örebroaren: Kenny Nordh

  Publicerad i Nöje 2013-02-06

 9. PS lycka till ikväll

  Publicerad i Kultur 2013-07-07

 10. Charlotte Perrelli är dansband, schlager och jazz

  Publicerad i Musik 2012-12-20

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Starta Eget-dagen 2018
Tö_nyhetsbrev
Nojesguiden
Nollnitton online

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.