Ny regionchef till Företagarna


Posted 5 månader sedan in Näringsliv

Dire Straits
Imorgon är nu

Företagarna fick en ny regionchef den 2 oktober. Hanna Jonasson har tidigare arbetade inom offentlig sektor och nu har det gått en dryg månad och det är full fart i arbetet.

 

Rollen som regionchef erbjuder ett brett spektra av frågor att arbeta med; som att driva lokal, regional och nationell företagarpolitik. Det innebär allt från opinionsbildning i aktuella företagarfrågor, service och information till Företagarnas medlemmar lika väl som att tillhandahålla stöd och information till Företagarnas lokalföreningar.

– Förhoppningarna och förväntningarna är att få till mer samarbetet med andra aktörer i regionen som kan vara med och driva arbetet för ett bättre företagsklimat framåt. Jag kommer också att arbeta mycket med soloföretagarna, deras villkor samt att hitta aktiviteter som passar för dem, berättar Hanna Jonasson.

Under åtta år arbetade hon inom offentlig sektor där hon var verksam som ekonom, verksamhetscontroller och chef, något som hon tycker kommer väldigt väl till pass nu.

– Jag har fått en förståelse för den politiska sektorn vilket gör att vi i möten talar samma språk vilket ger en bra dialog och förståelse och det är naturligtvis bra. Jag har ju också arbetat inom Örebro Hockey och det har jag nytta av när det gäller en förståelse för de som sitter ute i regionen och arbetar på företagarnas lokalkontor på ideell basis, säger Hanna Jonasson.

Några hon brinner för och vars situation hon vill både belysa och förbättra är småföretagarna.

– Jag vill skapa en större förståelse för hur oerhört viktiga de är. Det är riktiga hjältar som skapar 4 av 5 jobb och som dessutom står för 25 procent av den kommunalskatt som betalas in, konstaterar Hanna Jonasson.

 

(Visited 3 times, 1 visits today)

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Örebro Brew Fest 2018
Tö_nyhetsbrev
Nojesguiden
Nollnitton online
Nollnitton online banner

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.