SiteVision i nya lokaler


Posted 9 månader sedan in Näringsliv

Nollnitton online banner

I korsningen Drottninggatan och Nikolaigatan ligger det hus som en gång hyste Örebro Sparbank. Nu har SiteVIsion flyttat in i de gamla banklokalerna.

 

Byggnaden skapades av arkitekten Ivar Tengbom, som även har gjort Stockholms konserthus och Tändstickspalatset i Stockholm, och huset byggdes 1934. Nikolai prostgård var ett av de få trähus som klarade den stora branden 1854, men Sparbankens borg vid Svartån hade blivit för trångbodd och därför hade man köpt prostgården som nu revs för ett nytt bankpalats.

Ivar Tengbom fick i uppdrag att rita ett modernt och framåtblickande bankpalats som samtidigt skulle utstråla trygghet och soliditet. Nu har dock Swedbank flyttat från detta hus och SiteVision har flyttat in. Banklokalen är K-märkt och den entré som en gång fanns i hörnet Drottninggatan och Nikolaigatan har åter öppnats.

SiteVision AB bildades 2002 och är ett IT-företag som utvecklar Sveriges mest omtyckta verktyg för webbpublicering och sociala intranät. Företaget driver sin verksamhet från Örebro och har idag mer än 300 kunder med över tre tusen webbplatser i Sverige och internationellt. Bland kunderna finns Skatteverket, Scania AB, Sveriges Kungahus, Telenor, SBAB, Verisure, Länsstyrelserna, Postkodlotteriet samt 150 svenska kommuner, däribland Örebro kommun.

– Vi flyttade in i april i år och fanns tidigare mittemot Konserthuset i lokaler som hade blivit alldeles för små för oss. Idag är vi drygt 30 anställda och har en tydlig strategi att fortsätta växa. Nu har vi plats att bli cirka dubbelt så många, säger Anders Korsvall, vd för SiteVision.

SiteVisions nya kontor är även nominerat i tävlingen ”Sveriges snyggaste kontor”. Den 17-18 oktober genomförs även företagets kundkonferens SiteVision-dagarna på Conventum. I år firar evenemanget tio år med över 600 deltagare. Bland annat blir det en galamiddag med en meny komponerad av Carl Jan Granqvist samt underhållning med Danny Saucedo.

(Visited 16 times, 1 visits today)

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nollnitton online

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.