Zinkgruvan Mining väljer prestationsbaserat underhåll


Posted 2017-04-25 in Näringsliv

Imorgon är nu
Nollnitton online banner

Zinkgruvan Mining i Zinkgruvan har slutit ett så kallat prestationsbaserat avtal med Momentum Industrial AB och SKF för leverans av ett helhetskoncept av övervaknings­tjänster och industrikomponenter.

 

Zinkgruvan Mining, som anrikar zink, bly och koppar och ingår i Lundin Mining-koncernen, innefattar en djup underjordisk gruva, anrikningsverk och tillhörande infrastruktur och sandmagasin i samhället Zinkgruvan i närheten av Askersund. Metallkoncentrat transporteras sedan via lastbil till närliggande hamn för transport till smältanläggning.

Det nu ingångna avtalet med Momentum Industrial och SKF är prestationsbaserat mätt i antal producerade ton och syftar till att öka driftsäkerheten och därmed förutsättningarna för att ökad produktion i Zinkgruvan. Avtalet innehåller online-övervakning på de fyra produktionskritiska kvarnarna i anrikningsverket och även produkter anpassade för kvarnar. Fjärrövervakningen av kvarnarna sker från SKFs serviceanläggning, SKF Solution Factory, i Kiruna.

– Vi har lång erfarenhet av produktionsstödjande åtgärder i anläggningar världen över och är glada att få vara delaktiga i att förbättra tillgängligheten i den roterande utrustningen och produktiviteten på Zinkgruvan Mining, säger Magnus Backe chef SKF Solution Factory i Kiruna.

Momentum Industrial har under många år varit leverantör av industrikomponenter till Zinkgruvan.

– Det är mycket roligt att vi får förnyat förtroende från Zinkgruvan Mining tillsammans med SKF. Avtalet är ytterligare ett exempel på hur vi hjälper våra kunder till effektivare underhåll och en än mer ”hållbar produktion”, säger André Svensson, Key Account Manager på Momentum Industrial i Örebro.

Avtalet mellan Zinkgruvan Mining och Momentum Industrial och SKF omfattar fem år.

 

(Visited 9 times, 1 visits today)
Imorgon är nu

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.