Björn – lyckligt solo


Posted 2017-06-14 in Musik, Nöje

Nollnitton online banner

Han var sångaren i bandet Generalerna som hade en hit med låten Jockes kalas. När bandet splittrades för några år sedan valde Björn Wallgren att byta sida och bli manager. Nu är han tillbaka som soloartist.

 

– Det här med Björn Lycklig Wallgren var en grej från skivbolaget för Generalerna. Det var de som tyckte att Lycklig lät bättre än Wallgren och det kan jag väl kanske hålla med om, säger en stressad Björn när vi träffas för en mycket sen lunch på restaurangen Khana Khazana.

Mobilen ringer oavbrutet. Plingen från SMS strömmar in.

– Ja, men va…, säger Björn och han avslutar meningen med:

– Det var skivbolaget som vill att jag ska åka till Umeå nu på söndag och vara med i någon morgonsoffa i tv. Jag som hade planerat in ett rep med bandet.

Hjulen snurrar fort just nu. Kanske för fort?

– Nej, det tycker jag inte. Jag tar paus och andas när jag kan, men just nu sover jag med telefonen vid huvudkudden och när jag stiger upp på morgonen så drar jag igång datorn det första jag gör och börjar skriva. Det är inte riktigt mitt vanliga jag. Jag brukar ta det lugnt på morgonen, spela lite musik och ta en kopp kaffe innan kroppen vaknar. Just nu är det fullt ös från morgon till kväll.

Trots den märkbara stressen från tidningar som ringer och ett skivbolag som vill att han gör promotion är Björn… lycklig.

– Just nu gör jag precis det jag alltid har velat gjort. Jag får skriva låtar och spela min musik tillsammans med ett fantastiskt band. Det var faktiskt trummisen Björn Rothstein (Anders F Rönnblom Band) som mer eller mindre övertalade mig att fortsätta med min musik. Han har alltid trott på mig.

En singel är släppt – Hela vägen till USA. Första klivet på en ny solokarriär.

– Låten handlar om Evelina som jag träffade på en festival. Hon ville åka jorden runt och upptäcka saker. Jag ville spela musik. Ibland ångrar jag lite att jag inte sålde alla gitarrer och bara hängde med.

I höst släpps mer musik från den kommande plattan som enligt planen ska släppas i början av 2018. Främst på schemat just nu står en del promotionspelningar och så ett deltagande på sommarens festivaler.

– Jag är glatt överraskad att det ramlat in så många spelningar som det gjort. Det ska bli fantastiskt kul att åka runt i Sverige i sommar och bara spela.

Och detta är resultatet av att Björn samlade ett gäng musiker en helg i ett hus för att bara lira och ha roligt. Givetvis spelades allt in och det är den inspelningen som är grunden till plattan som ska släppas. Björn skickade sedan en råkopia till Tommy Rehn på Rehn Music Group.

– Som manager har jag jobbat med ett antal bolag, men jag ville inte skicka till dessa. Då hade jag fått ett skivkontrakt för att vi är kompisar och de vill vara snälla. Jag vände mig istället till någon som jag aldrig tidigare har samarbetat med, men som jag vet är seriös och duktig. Och Tommy tyckte att min musik var värd att satsa på.

 

Och så har du lurat minst hälften av dina vänner på Facebook som trott att du är i USA.

– Hehe, jo det har varit skitkul att luras lite. Det är egentligen skivbolaget som varit till USA och då tog de med en liten pappfigur av mig och gjort en musikvideo. När de exempelvis var till Times Square med pappfiguren så har jag checkat in på Facebook på samma plats.

 

(Visited 15 times, 1 visits today)

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nollnitton online

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.