Frost


Posted 2014-01-29 in Nöje

Frost

Regi: Jennifer Lee/Chris Buck
Svenska röster: Mimmi Sandén, Annika Herlitz, Sebastian Karlsson, Erik Segerstedt, Nassim Al Fakir, Claes Månsson, Torsten Wahlund, Lennart Jähkel

Premiär 31 januari

Prinsessorna Anna (Mimmi Sandén) och Elsa (Annika Herlitz) i kungariket Arendal är bästa kompisar och leker alltid ihop. Elsa bär dock på en hemlighet och det är att hon kan framkalla is och snö med tankekraft. En dag när de leker och har som roligast händer en olycka som gör att Elsa gömmer sin kraft för omvärlden. Anna får inte längre träffa sin äldre syster och förstår inte varför ända fram till den dag Elsa ska krönas till drottning. Då blommar Elsas kraft ut för fullt och hon bestämmer sig för att fly upp i bergen.

Anna beger sig tillsammans med bergsmannen Kristoffer (Sebastian Karlsson) och hans tama ren Sven ut för att hitta Snödrottningen Elsa. På sin väg träffar de även på snögubben Olof (Nassim Al Fakir).

Frost bygger på H.C. Andersens saga Snödrottningen och dataanimeringen känner vi igen från andra Disneyfilmer som exempelvis Trassel. Det här är faktiskt en film som varit på gång sedan slutet av 1990-talet, men det är först nu man lyckats få till en hållbar historia och animationer som gör berättelsen rättvisa. Och som man lyckats! Snögubben Olof är en helt sanslös uppenbarelse som både får gammal och ung att vika sig av skratt.

Sångerna i Frost tangerar exempelvis Lejonkungens och räkna med att en bunt av dessa kommer att gå till filmhistorien. Filmen är också Oscarsnominerad för Bästa animerade film och Bästa filmmusik. Räkna kallt med att Disney går ifrån den galan med minst ett pris i bagaget.

Frost är en film för både ung och gammal och har alla förutsättningar att bli en klassisk Disneyfilm.

(Visited 96 times, 1 visits today)
Nollnitton online banner

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Skip to toolbar