Grattis Finland!


Posted 1 vecka sedan in Leva & Bo, Nöje

Dire Straits
Nollnitton online banner

Den sjätte december 2017 firade vårt kära grannland i öst 100 år av självständighet. Finland tillhörde Sverige i över 600 år fram till år 1809, då Ryssland övertog Finland efter att de slutligen efter många försök besegrat Sverige i hårda strider. Finland tillhörde sedan Ryssland i 118 år dvs från år 1809 fram till år 1917 då de slutligen blev självständiga. 100 framgångsrika år som självständigt land har sedan dess passerat – därav firandet.

 

Förutom självständighetsdagen så hade Finland även andra orsaker att fira stort under förra året – finländarna hade nämligen ett riktigt guldår gällande att kamma hem makalösa vinster på Eurojackpot.

Eurojackpot är ett spännande lottospel som passar alla. Det finns för närvarande tillgängligt att spela i 18 länder runt om i Europa, bland annat i Finland och Sverige. Spelet går ut på att välja 5 av 50 möjliga nummer och med dessa valda nummer pricka in så många rätt som möjligt i lottodragningen. Spelaren väljer även 2 stjärnnummer (av totalt 10 möjliga). Dragning sker varje fredagskväll.

Om du har en resa inplanerad till Finland; passa då på att spela på Eurojackpot och ta chansen att glida med på guldvågen. Vinststatistiken talar sitt klara språk (se bilden ovan). Under 2017 tog finländarna hem flera storvinster genom att spela på Eurojackpot och starten på 2018 ser inte direkt sämre ut.

Den finska motsvarigheten till företaget Svenska spel heter Veikkaus. Spelbolaget meddelade glatt att 2018 års första storvinst i landet delades ut redan den 9 februari. Det var inte den första vinsten för Finland i år, men däremot innehöll den den högsta jackpotten. Vinsten var inte dålig, den bestod av ofattbara 90 miljoner euro, motsvarande 898 173 000 svenska kronor! Vinsten är den högsta jackpotten som någonsin utdelats i Eurojackpot och det är även den största summan som går att vinna i spelet – grattis igen, Finland!

Eurojackpot etablerades i Finland under år 2012. Finland har kammat hem hela 14 jackpotvinster sedan dess och fler lär det bli. Uträkningar baserade på folkmängd visar att Finland har högst antal aktiva spelare på Eurojackpot. Spelbolaget Veikkaus misstänker att framgångarna inom lottospelet främst beror på populariteten för spelet hos finländarna, men de påpekar även att turen har gjort sitt.

Anledningen till att Eurojackpot kan erbjuda så ofattbart höga jackpottvinster beror främst på ett brett framgångsrikt samarbete mellan de 18 spelande länderna. En annan anledning till de höga vinstsummorna, utgörs utav det höga speldeltagandet. Många människor väntar med spänning på veckans dragning under fredagskvällarna.

Det kanske sticker lite i ögonen att se på när våra nordiska grannar tar hem storvinst efter storvinst? För den som är intresserad av att pröva på att utmana finländarna – testa Eurojackpot. En lottorad kostar 25 kronor. Förr var det endast möjligt att spela Eurojackpot via Svenska spel i Sverige, men nu finns spelet tillgängligt via olika spelbolag.

Vi hoppas att turen från grannlandet även når de svenska spelarna och att nästa storvinst går till Sverige!

(Visited 15 times, 1 visits today)
Populär Läsning

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nollnitton online
Tö_nyhetsbrev
Nojesguiden
Tö_nyhetsbrev
Nollnitton online banner

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.