Häst- och hundtävlingar på Närkesslätten

Text: Per Gustafsson och Thomas Helsing
Posted 7 månader sedan in Nöje

Segersjödagarna går av stapeln den 25-26 augusti i år. Fälttävlan, uppvisningar och andra aktiviteter gör de här dagarna till Närkes största familjeevent varje år, enligt dem själva.

 

I år kommer det att hållas tävlingar i den internationella klasserna CIC** och CIC* i fälttävlan. Fälttävlansbanan är i absolut toppklass med många spektakulära hinder belägna i den härliga miljön runt Segersjö Herrgård.

Men Segersjödagarna handlar inte bara om hästar, även hundarna får gott om utrymme vilket inte minst märks på den biathlon som arrangeras för våra fyrfota vänner och deras mattar och hussar. I dessa tävlingar ska hundarna klättra, krypa, springa, köras i skottkärra och mycket mer. Den gemensamma nämnaren för grenarna är att de på olika sätt ska utmana hund och förare.

Vill du och din hund vara med uppmanas ni träna ordentligt innan och se till att hunden blir van vid att sitta, ligga, bäras, plaska runt i vatten och så vidare. Tänk också på att din hund bör tåla att det smäller då det pågår en jaktmässa parallellt med detta. För mer information om vad som gäller kring ålder, vaccinering med mera så hänvisar vi till den officiella webbsidan segersjo.com.

Utöver tävlingarna finns det som vanligt en saluhall där närproducerade varor säljs. Där kan du prata med lokalproducenter, klämma, känna och handla av deras produkter. Dessutom finns en mässdel där utställare inom allt från häst- och hundprodukter till hantverkare visar upp sig och sina verksamheter.

Platsen för den här familjefesten är som vanligt Segersjö Herrgård i Odensbacken och datumen att ringa in i kalendern är den 25-26 augusti.

(Visited 37 times, 1 visits today)

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Ready Bet Win MPU 2019
Örebro vinmässa 2019 MPU
Nojesguiden
Nollnitton online banner

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Skip to toolbar