Örebroaren: Kenny Nordh


Posted 2013-02-06 in Nöje

Kenny Nordh sitter mitt i smeten i Örebros skejtvärld. Han är föreståndare på Brädcentralen och driver skejtmärket Snotrocket. Två roller som kombineras i och med Peace, Love and Snotrocket, skejttävlingen som går av stapeln i stan 22–23 februari.

 

Hallå, hur är läget?

– Jo det är fint, jag sitter vid Slussen i Stockholm och väntar in skateboardgalan ikväll, Svenska Skateboardgalan. Sebastian Ström från Örebro är nominerad i kategorierna Årets skejtare och Årets videodel. Sen är filmen Örezoo, som är gjord av Fredrik Söderström, nominerad till årets film. Många lokala åkare är med i den, bland annat Daniel Malmberg som även är med i Snotrocketteamet.

 

Vad är Snotrocket för något?

– Snotrocket är ett Örebromärke som jag och Simon Bohjort Damberg driver tillsammans. Vi har vuxit och blivit ganska stora de senaste åren, och har nyligen släppt sex olika brädor där fem lokala konstnärer stått för motiven. En av konstnärerna är Alex Zika, vars motiv finns på två brädor. Är man nyfiken kan man kolla in snotrocket.se.

 

Berätta lite om Peace Love and Snotrocket, vad är det för något?

– Det är en skejt-tävling som Snotrocket Skateboarding arrangerar.

 

Vilka deltar i tävlingen?

– Alltså det är svårt att säga, men vi har varit runt och skejtat mycket i Sverige de senaste månaderna och det ser ut som att de bästa i Sverige kommer att komma. Det är ändå 15 000 kronor i prispengar. Vi tänkte att eftersom de inte kör Millencolin Open i år så var vi tvungna att se till att det fortfarande arrangerades en stor tävling i Örebro.

 

Och så blir det efterfest på Satin också, på lördagen?

– Ja, vi har tagit dit lite band – till exempel Sjukstugan som är hypeade just nu. Sen kommer även I skuggan av Svampen, Chipchoppin’ Order, och Progress att köra. Och så kommer två killar som heter Dan och Hannes att dj:a både på tävlingen och på efterfesten.

 

Du är föreståndare på Brädcentralen här i stan, berätta lite om det.

– Brädcentralen är en ideell förening som drivs av en styrelse där bland annat Daniel Schön från Wesc sitter som ordförande. Jag är anställd för att driva Brädcentralen, och föreningen har uppåt 900 medlemmar.

 

Vilka är det som kommer och skejtar hos er?

– Det är alla möjliga. Vi har nybörjarskejt, tjejskejt, skejtskola, öppet för allmänheten och även ”Gubbskejt” för de som är över 26 … När man är runt 30 så börjar man bli gammal i skejtsammanhang.

 

Var, förutom på Brädcentralen, finns de bästa skatespotsen i Örebro?

– Det är det som är Örebros stora problem just nu, skatemässigt. Det finns inte många bra ställen. Men vi har en yta i Tybble som vi kallar för Tybble Plaza, vid den gamla tennisbanan. Det är på kommunal mark och drivs av oss på Brädcentralen. Vi hoppas på utrymme för en betongpark i Drottningparken när de skapar det nya området där, vi har en bra dialog och kontinuerliga möten med Björn Sundin på kommunen om bland annat det. Det finns runt 60 betongparker för skejt i Sverige idag, men ingen av dem ligger i Örebro – trots att det har varit på tapeten sedan 80-talet.

 

Om man bara ska lära sig ett skateboardtrick i livet, vilket ska man satsa på då?

– Om man ska lära sig ett enda trick så är det att olla, att komma upp med brädan från marken. Efter det är det nog kickflip som är det vanligaste. Kan man göra en kickflip så har man en bra grund.

SÖK

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrev
ÖSK-arkivet
Norges Casino

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.