Simon tackar föräldrarna för framgången

Text: Anders Björk Foto: Jonas Eklind
Posted 8 månader sedan in Leva & Bo, Nöje

Simon Amin har bott hela livet i Hallsberg och kompismatcherna som spelats i mängder i hemstaden har betytt massor. Nu har talangfulle Simon slagit sig in i Allsvenskan med Örebro SK.

 

Simon är född i september 1997. Idag bor familjen i villa i Hallsberg, tidigare bodde man vid höghusen kring Nytorget.

– Det enda vi gjorde på fritiden var att spela fotboll, speciellt när spontanidrottsplatsen vid Stocksätter kom. Vi var där från morgon till kväll på somrarna och spelade, ibland drog vi inte ens hem för att äta utan tog med matlåda dit istället, säger Simon om ungdomsåren.

 

 

Hur trivdes du att växa upp där?

– Folk brukar snacka om den delen av Hallsberg som nåt dåligt, ”Blattesidan”, säger vissa, men jag trivdes väldigt bra. Mycket på grund av att jag umgicks med rätt vänner som älskade fotboll precis som jag.

 

Vid nio års ålder började Simon spela fotboll, inte bara på gården, utan även i klubben IFK Hallsberg. Han spelade i IFK till 13 års ålder innan han bytte till Karlslunds IF i Örebro.

– Det kändes naturligt, alla som vill satsa rör sig mot Örebro. Det var mycket pendlande, fem-sex gånger i veckan fick jag pendla till Örebro, men mina föräldrar hjälpte mig väldigt mycket. Min pappa Monir skjutsade mig jämt, sen stod han och kollade på träningen och sen åkte vi hem, det var nästan så varje dag såg ut. Mina föräldrar har alltid hjälpt mig och jag tror inte många haft den uppbackning som jag haft av föräldrarna, berättar Simon.

Förra säsongen gick det riktigt bra i Karlslund, laget tog sig upp i division 1 och Simon var en nyckelspelare på mittfältet. Efter säsongen blev Simon kontaktad av Örebro SK. Lagets tränare Axel Kjäll bjöd på lunch och förklarade att han sett flera av Simons matcher den gångna säsongen och blivit imponerad av vad han sett. Detta ledde till att Simon började träna med ÖSK och snart hade han även skrivit på ett kontrakt.

I inledningen av årets säsong har Simon fått speltid i Allsvenskan, en rätt stor skillnad mot division 2 väl?

– Kul att jag fått chansen och ännu roligare att jag tagit den när jag fått den. Största skillnaden mot tidigare är att det går mycket snabbare, sen är det ju också betydligt mer folk på matcherna, men det taggar igång mig ännu mer. Nu är det bara att fortsätta jobba hårt varje dag så jag kan ta ytterligare steg i min utveckling, förklarar Simon.

 

Du bor fortfarande kvar i Hallsberg, hur funkar det?

– Jag är väldigt trött på pendlandet och i augusti flyttar hela min familj till Örebro. Men Hallsberg kommer alltid vara hemma för mig, man har upplevt så mycket och lärt känna så många människor härifrån och jag kommer framförallt sakna spontanfotbollen på kvällarna, sade Simon Amin.

(Visited 53 times, 1 visits today)

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Ready Bet Win MPU 2019
Örebro vinmässa 2019 MPU
Nojesguiden
Nollnitton online banner

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Skip to toolbar