Twin körsbärspaj på Bio Roxy


Posted 7 månader sedan in Mat & Dryck, Nöje

Nollnitton online banner

Kult-tvserien Twin Peaks av David Lynch och Mark Frost har fått en tredje säsong om totalt 18 avsnitt. För att fira detta visade Örebro Filmförening nyligen långfilmen Twin Peaks: Fire Walk with Me från 1992 på Bio Roxy. Givetvis var Totally Örebro där.

 

Jag ska inte försöka ge mig in på att förklara alla märkliga vändor i Twin Peaks och varför filmen, som gjordes efter att de två säsongerna med tv-serien avslutats, utspelar sin innan tv-serien. Alla som tror att David Lynch och Mark Frost nu, i och med den tredje säsongen av tv-serien, kommer att avslöja sanningen bakom mordet av Laura Palmer räcker upp en hand… Nähä. Inte det.

Jaja, ett återkommande inslag i denna mer än kultförklarade tv-serie är, hur märkligt det än låter, körsbärspaj.
– I gonna have me some damn fine cherry pie! brukade FBI-agenten Gordon Cole (spelad av David Lynch) skrika samtidigt som halva häraden runt Twin Peaks kunde höra honom när han klev in på RR Diner. Eller så är det bara mitt selektiva minne som säger mig att det var så.

Hur som helst.

Denna filmvisning på Bio Roxy inleddes i varje fall med kaffe och körsbärspaj. Fyra stycken pajer för att vara precis. Alla gjorda från ett grundrecept lånat från tv-serien och tillverkade av Husets Café i Föreningarna Hus.

 

Nästa film ni kommer att visa blir Dracula. Blir det blodpudding då?

– Eller svartsoppa. Hehe. Näää… inget sådant, men några överraskningar kommer det att bli från oss i Örebro Filmförening, sade Daniel Lundsten.

Hur pajen smakade? Alldeles förträffligt!

 

[nggallery id=105]

(Visited 10 times, 1 visits today)

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.