The Bagari Hayes Project på Clarion


Posted 2016-11-11 in Musik

The Bagari-Hayes Project har spelat in fyra nya låtar i Studio Rymdklang. Dessa  kommer att framföras tillsammans med låtar från albumet Chakoufi på Clarion hotell lördagen 12 november.

 

– Vi kände att det skulle bli för omständligt att släppa detta som cd. Därför valde vi att göra en konsert istället, säger Tommy Bagari.

För lite mer än tre år sedan släppte The Bagari Hayes Project, det vill säga Tommy Bagari och John Hayes Jr, sin platta med namnet Chakoufi. Tommy Bagari har ett förflutet i legendariska rock- och bluesband som Dyng Runes och Bulltofta Blues Band och nyligen avsomnade Bagari Breakers. I dag är han en del av trubadurduon Tommy Mo. John Hayes Jr har publicerat ett flertal böcker och är initiativtagaren till hyllningskonserterna för John Lennon i Nikolaikyrkan. Musikaliskt har deras vägar korsats först nu och allt började under julen 2010.

– Jag insåg då att Johns texter skulle kunna gå att tonsätta. Han skriver på ett väldigt rytmiskt sätt, säger Tommy Bagari.

Detta samarbete har alltså fortsatt och nu finns det ytterligare fyra nya låtar inspelade på Studio Rymdklang tillsammans med Anders Moberg, Clas Olofsson och Fredrik Land. Medverkar gör även Christy O´Leary på munspel, uilleann pipes, flöjt med mera och Tommy Bender på banjo och mandolin.

– Vi har valt att lägga konserten lite senare för att inte krocka med musiklegendaren John Holm som uppträder på Elimkyrkan. Nu kan man, om man vill, se honom först och sedan komma till Clarion Hotell och se oss, avslutar han.

SÖK

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrev
ÖSK-arkivet
Norges Casino

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.