Svenska Spel stoppar Stryktipset på obestämd tid


Posted 2020-03-19 in Leva & Bo, Näringsliv, Nöje

Den globala oron för coronaviruset har satt stora spår i sportvärlden där flera evanemang ställts in. Nu bestämmer sig Svenska spel för att stoppa lördagsklassikern Stryktipset på obestämd tid. Även Måltipset läggs ner tills vidare.

 

Flera gånger om dagen möts vi av nya besked rörande oron för coronaviruset. Gränserna stängs världen över, städer isoleras och alla möjliga typer av evenemang ställs in. Inom sportvärlden är oron enorm och till och med EM i fotboll flyttas ett år.

Nyligen fick vi också fått veta att Svenska spel ställer in lördagsklassikern Stryktipset samt Måltipset på obestämd tid. Något som aldrig tidigare har hänt. Men det finns fortfarande gott om sporthändelser som fortlöper likt planerat och som fortfarande går att spela på. Om du undrar vilka olika spel som fortfarande är aktuella så finns det bra informationssajter för detta. Här hittar du dom mest populära spelbolagen just nu och information om deras aktuella tjänster och erbjudanden.

 

Resultaten fick lottas

I helgen stoppades samtliga 13 matcher som rörde dåvarande Stryktipset. För att hantera detta valde man istället att lotta fram resultaten så att de som spelat på Stryktipset skulle kunna få ut något av sina insatser. I en intervju med TT säger Jonas Nilsson, PR-ansvarig på Svenska spel sport & casino följande om beslutet:

– Den här helgen som gick fanns det ändå en omgång som skulle spelats. Men nu vet vi att kommande omgång ställs in och då finns inget att spela på.

Samtidigt som det är svårt att se någon annan lösning än en lottning om resultaten blir det givetvis skevt ur en sportkännares perspektiv. De som spelar på Stryktipset satsar givetvis på resultat som de har kommit fram till sett till erfarenheter av lagens tidigare resultat och aktuella spelarform. Ett helt slumpmässigt Stryktips bör således ligga långt ifrån det troliga utfallet och gynnar därmed inte de som lägger ner sin energi på att göra ett så pass bra estimat som möjligt.

 

Har aldrig hänt tidigare

I samma intervju menar Jonas Nilsson att han inte tror sig ha varit med om något liknande under Stryktipsets långa historia – spelet inrättades redan den 20 oktober 1934:

– Jag vet faktiskt inte om det har hänt tidigare. Jag kan inte själv komma ihåg att jag varit med om det. Det är klart att det är en exceptionell situation.

Aftonbladet bringar klarhet i frågan och skriver i sin artikel att inställandet av Stryktipset är ett historiskt beslut som aldrig tidigare har tagits.

 

Några av de sportevenemang som ställs in

Den senaste tiden har som sagt flera idrottsevenemang ställts in – stora som små – och vi kommer säkerligen att mötas av fler nyheter om detta inom kort. Nedan följer några av de sportevenemang som redan har påverkats av coronaviruset:

  • Världsmästerskapet i bandy, som skulle hållas i Irkutsk den 29 mars skjuts upp på obestämd tid.
  • NBA ställer in alla matcher på obestämd tid.
  • Fotbolls EM för herrar flyttas till sommaren 2021
  • All fotboll i Frankrike skjuts upp tills vidare.
  • UEFA skjuter upp matcher i Champions League.
  • Friidrotts-VM skjuts upp med ett helt år, hålls 2021 istället.
  • NHL skjuts upp på obestämd framtid.
  • Ishockey-VM för damer ställs in.

 

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.