Wakeboardbana ska lyfta Alnängsbadet


Posted 2020-07-10 in Leva & Bo, Nöje

Örebro wakeboardpark

Vi tog oss egentligen ut till Alnängsbadet för att kolla om det var redo för sommarbadarna och passa på att ta ett par nya bilder. Väl på plats upptäckte vi att det blir en betydligt äventyrligare badsommar där ute än vad vi varit vana vid. I sommar öppnar nämligen Örebro wakeboardpark.

 

Vi ringde upp Björn Selvin som är en av personerna bakom Örebro wakeboardpark.

 

Hej Björn, vi har sett att det byggs wakeboardbana i Alnängsbadet. Hur går det och när kan man tänka sig att det öppnar?

– Det går bra, vi är på sluttampen av detta. Det är lite småjusteringar kvar och sedan ska vi bara få till besiktning av banan. Så fort besiktningen är klart så kan vi köra igång.

 

Vilka är det som ligger bakom detta?

– Tja, vi är några glada entusiaster som tycker kul med wakeboard. Sedan kan man säga att vi slår två flugor i en smäll då vi behöver testa ut nya produkter som vi planerar att sälja.

 

Behöver man någon utrustning själv för att komma och åka?

– Nej, vi har allting. Du behöver bara ta med dig ett glatt humör. Och ett par badbyxor (skratt).

 

Om man aldrig varit i närheten av en wakeboard, kan man komma till er och prova på sporten? Eller behöver man några åk innanför våtdräkten?

– Nejdå, det går absolut att komma hit och vara novis.

 

Om vi ska göra folk nyfikna; vad är det som lockar med wakeboard?

– Det är som vattenskidor fast roligare. Man kan väl förklara det med att när det är vinter är allt med snö roligt. Och när det är sommar är allt som har med vatten att göra roligt. Jag har inte åkt så jättemycket själv men jag tycker det är lite likt att åka snowboard, och det är roligt.

 

Vad är det för typ av bana? Det är väl ingen båt man åker efter här?

– Det stämmer, en sådan här bana blir miljövänligare än att köra med båt. Det här är en kabelbana och det finns två sorters kabelbanor – den ena går i regel runt en sjö och den här varianten går fram och tillbaka. Så man åker en i taget, först åt ena hållet och sedan tillbaka.

 

Hur fort går det där ute på vattnet?

– Vi kan reglera farten själva. Vi anpassar det efter erfarenhet hos de som vill åka.

 

Så de erfarna åkarna kan få ordentligt med fart om de vill?

– Jo för tusan, de kan få åka fort om de vill (skratt).

 

Vilka är välkomna? Är det bara privatpersoner eller kan man boka in sällskap och grupper?

– Är ni ett sällskap så kan ni boka hela banan. Vi tar emot alla, svensexor, möhippor eller företag. Alla är välkomna hit och prova på att åka.

 

Varför blev det Alnängsbadet?

Vi har tittat på andra ställen men inte hittat rätt och när vi nu fastnade för Alnängsbadet så blev kommunen väldigt positiv till detta. Badet där har väl legat lite i träda och man ser detta som en bra sak för att få lite fart där ute igen.

 

Hur länge tänker ni köra? Hur lång är en wakeboardsäsong egentligen?

– Eftersom vi kör med våtdräkt så går det att åka så länge det är isfritt. Sedan får vi se, så sent på säsongen håller vi nog inte öppet varje dag.

 

När hoppas ni kunna köra igång och ta emot sugna wakeboardåkare?

– Det är svårt att säga då vi i princip bara väntar på besiktningen av banan. Det beror på när besiktningsfirman har tid och så, men vi hoppas kunna köra igång vecka 29. Vi hoppas också hinna få in lite hopp och rails till dess, men det kommer i alla fall någon gång under säsongen.

 

Priser, startdatum och öppettider är fortfarande inte klart men vill du vara först med att veta dessa saker rekommenderar Björn att man håller koll på den officiella sidan för Örebro wakeboardpark där man kommer att lägga ut all info när det närmar sig.

 

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.