Simon Olsson – inredaren som lever som han lär


Posted 2021-02-09 in Home, Leva & Bo

Simon Olsson

Våga släpp loss och bry dig inte om regler. Så säger Simon Olsson på frågan om vad som kännetecknar honom i hans inredning.

 

Simon Olsson menar att det finns många regler i vardagen och när man kommer hem till sitt hem ska man inte mötas av regler utan där ska hemmet andas din egen personlighet. För en person som Simon kan det kännas självklart, men hur gör man om man inte har den erfarenheten?

– Börja med att göra en lista över saker som du vill ha om du helt får bestämma själv. Om du tänker bort alla kommentarer som kan tänkas komma från andra människor och stilkännare. Vem är du? Det ska avspeglas i ditt hem. Bry dig inte om sådant som att man inte kan mixa olika stilar, färger och former – med grunden i din personlighet kan det aldrig bli fel. Det kan vara att du börjar med en kudde i en annan kulör i soffan eller röda naglar på dig själv istället för den vanliga färgen. Har du tänkt på något, så gör det.

 

Simon Olsson

 

Simon lever själv som han lär. Otaliga är de projekt och hem han jobbat med och till vardags möter många honom i Myrornas butik i Helsingborg. Nyligen sålde han sin gamla lanthandel han renoverat och inrett och idag mellanlandar han i en gammal sekelskifteslägenhet i Klippan med en dröm om ett boende på landet.

– Jag har projekt, inredning och återbruk med mig i generna, både från mina föräldrar och från mina morföräldrar. Att åka på loppisar, pyssla, fixa gamla saker har alltid funnits där och jag lever och andas projekt – det är en passion. Det har ständigt funnits projekt runt om mig och jag har helt enkelt blivit smittad av dessa projekt och själv blivit en projektmänniska precis som mina föräldrar. Det skall ständigt finnas något igång, alltid. Har man inget så fixar man, helt enkelt.

Trender för 2021 då? Ja, Simon menar att återbruk, hantverk, retro och det rustika kommer att vara stort under året. Trä tillför värme i ett hem. I sitt arbete ser han också hur en ny generation intresserar sig för återbruk genom trenden att göra makeover av vaser och urnor. Själv menar han att många frågar honom om vad han har för stil, då brukar han svara att han har ingen. Han sätter en ram, och inom den väljer han sedan föremål som tilltalar honom utifrån känslan med ett starkt hållbarhetsperspektiv.

Ett hem blir levande med saker och ting i olika material från olika tidsepoker och ger en känsla av kreativ värme.

Simons instagramkonto kan ni fortsätta att inspireras. Håll i hatten och följ med!

 

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.