80-tal och lokala inslag till Live at Heart

Thomas Helsing Foto: Pressbild
Posted 2018-05-05 in Kultur, Leva & Bo, Musik

Vi vet, det är långt kvar till september och Live at Heart, men vi gillar att börja peppa i tid. För ett par veckor sedan ramlade ett pressmeddelande ner med ytterligare klara akter på såväl musiksidan som på de andra avdelningarna.

 

Om vi börjar med musiken så är det klart att vi får besök av det rumänska poprock-bandet Vama som under de senaste tio åren byggt en grundmurat rykte om sig som en stabil livevakt hemma i Rumänien.

För alla vurmare av 80-talsmusik kan vi glädja med nyheten att den svenska popduon Birdflipper också är klara för årets Live at Heart. Deras senaste singel, släppt i februari i år, heter ”Don’t want your body” och är klassisk new wave-synth för hela slanten.

Till dessa akter kan vi också lägga Vnter, enligt uppgift ett explosivt rockband, samt den indiske singer/songwritern Preetam Sengupta. Det går inte att undgå att bli nyfiken på den sistnämnda som, åtminstone röstmässigt, jämförts med Paul Simon.

När det gäller föredragshållare blir det ett indiskt inslag även där. Den indiske journalisten Anurag Tagat skriver till vardags om musik, film, böcker, internetkultur och teknologi. Dessutom utökas talarlistan av den kanadensiske rockprofilen Evan Murray och brittiska Sara Martin. Den sistnämnda har bland annat arbetat som manager, producent, föreläsare och konsult för artister och skivbolag.

Vi rundar av nyheterna denna gång med att berätta att den första klara filmen för årets filmdel heter ”Kärlek och vilja”. Filmens regissör Marcus Carlsson är från Karlskoga och producenten Lovisa Charlier från Kumla och deras första samarbete – ”Din barndom ska aldrig dö” – visades på Live at Heart 2014.

– Vi gick båda gymnasiet i Örebro, så det betyder mycket för oss att få visa filmen på hemmaplan under Live at Heart. Marcus har haft många av sina stora filmupplevelser på just Bio Roxy’s duk, säger Lovisa Charlier i en kommentar.

Vi jobbar på en längre intervju med de båda som kommer upp här på Totally Örebro senare i sommar.

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.