Aftonens ämne KÄRLEK


Posted 2015-11-09 in Kultur

Frimis vårevent 2019 – banner

Sven Wollter, Siw Malmkvist och Camilla Larsson tillsammans i en komedi om att hitta hem. Fredagen den 13 november spelas Aftonens ämne KÄRLEK på Teaterbiografen i Nora.

 

Aftonens ämne KÄRLEK är en pjäs där stad möter land, kärlek möter ensamhet och skratt möter sorg. Handlingen utspelar sig runt den utmattningsdeprimerade dottern (Camilla Larsson) och hennes gamle far, Lillebror (Sven Wollter). De anländer till en enslig by för att få lugn och ro. Men redan första kvällen får de besök av den fågelälskande grannen Lillemor (Siw Malmkvist) som också är hembygdsföreningens ordförande. Hon är jublande glad över nytillskottet i byn, trots att de båda nyanlända är både äldre och färre än byns invånare hade hoppats. Lillemor kommer med ett mycket lockande inbjudan. Det står snabbt klart att lugnet för Lillebror och hans dotter, det får vänta.

Pjäsen är skriven av Ylva Lööf och handlar som sagt om där stad möter land, kärlek möter ensamhet och skratt möter sorg. För regin står Karl Seldahl (Svens son). Föreställningen visas fredagen den 13 november på Teaterbiografen i Nora och är 2 timmar och 30 minuter lång inklusive paus på cirka 20 minuter. Producent för föreställningen är Riksteatern.

En av svensk teaters mest folkkära skådespelare, Sven Wollter, beger sig alltså nu ut på en efterlängtad Riksteaterturné för att avrunda sin långa skådespelarkarriär. I år blev han 81 år och vi känner igen honom från tv-serier som Raskens (där han gestaltade Vilhelm Mobergs karaktär Gustav Rask och blev folkkär på kuppen), Tre kärlekar och Van Veeteren-deckarna baserade på Håkan Nessers böcker om kommissarie Van Veeteren.

På teaterscenen har han bland annat spelat Kung Lear vid ett flertal tillfällen och han har även gestaltat Puck, Polonius dödgrävaren i Hamlet och Johannes Puntila i Herr Puntila och hans dräng Matti. Filmdebuterade gjorde han 1966 i Hemsöborna där han spelade med både Allan Edwall och Edvin Adolphsson, Med sig på scenen i Aftonens ämne KÄRLEK har han den välkända artisten Siw Malmkvist samt Camilla Larsson, som medverkat i en rad filmer och tv-serier.

Nollnitton online banner

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.