Årets spel 2015


Posted 2015-12-30 in Kultur

Enligt vår spelrecensent Per Reinholdson.

 

1. Life is Strange

När den första episodens eftertexter rullade så visste jag att jag var tvungen att spela mer. Kanske var det spelets lite ovanliga design eller dess perfekta soundtrack som fångade mig, men det var definitivt dess karaktärer och berättelse som höll mig kvar.

 

2. Witcher 3

Den perfekta blandningen av utforskande, skattletande, monster, romantik och magi. Anledningen till att jag inte har tröttnat efter närmare 100 timmar är huvudpersonen Geralt inte är någon hjälte, han gör inget bara för att vara snäll. Ett av årets största äventyr.

 

3. Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

Hideo Kojima har länge varit synonym med företaget Konami. Hans Metal Gear Solid-serie har fascinerat mig med sina otroligt kreativa bossar och filmiska cutscenes. Att han nu verkar vara kickad ifrån Konami kan betyda att detta är seriens sista spel. Och vilket spel det är, ett spel med extra allt.

 

4. Star Wars Battlefront

Att Star Wars är i ropet kan nog inte gå någon förbi. Jag har alltid uppskattat Battlefieldserien så detta kändes som ett självklart val. Spelet kan upplevas som avskalat i jämförelse med de tidigare spelen. Men jag vande mig rätt for med att inte ha så många vapen och lärde mig spela krigsspel på ett nytt sätt. Att det är otroligt snyggt gör inget sämre.

 

5. The Order: 1886

The Order 1886 fick mig att tänka på BBC:s Sherlock Holmes-serie. Både serien och spelet fångar känslan av utspela sig i en värld som innehåller mer än vad som först framgår. Detta spel visar på vad PS4:n går för och pekar på en ljus framtid.

SÖK

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrev
ÖSK-arkivet
Norges Casino

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.