Årets spel 2015


Posted 2015-12-28 in Kultur

Enligt vår spelrecensent David Ehrelind:

 

1. Undertale

Våld är inte alltid lösningen, även om många populära tv-spel vill få oss att tro det. Därför var det väldigt skönt när en indiepärla bevisade motsatsen. Undertale är en humorladdad rollspelsresa som uppmanar till att skaffa vänner istället för fiender. Toby Fox har skapat ett spel som kan stå helt på egna ben – och som kommer att kommas ihåg för alltid.

 

2. Bloodborne

Mitt förhållande till sifferbetyg är komplicerat. Att jag gav Bloodborne en fyra, inte femma, var något jag ångrade bara några timmar efter att min recension publicerades. För även om det redan finns gott om spirituella uppföljare till Demon’s Souls så är Bloodborne ett av de få som förtjänar att kallas ett mästerverk.

 

3. Rocket League

När det kom till kompetitiv multiplayer så fanns det inget annat spel under 2015 som var mer underhållande än uppföljaren till Super Acrobatic Rocket-Powered Battle-Cars. Oavsett om du har ett intresse för fotboll och supersnabba bilar eller ej finns det gott om underhållande stunder att uppleva. I synnerhet om du har en vän eller två att spela med.

 

4. Five Nights At Freddy’s 4

Att fjärde delen i den numera uttjatade Five Nights At Freddy’s-serien skulle bli bra verkade inte sannolikt. I synnerhet inte med tanke på att del tre inte var någon höjdare. Men med Five Nights At Freddy’s 4 lyckades indieutvecklaren Scott Cawthon bevisa att han fortfarande kan överraska. Och när man gör skräckspel så är förmågan att överraska en av de absolut viktigaste.

 

5. Until Dawn

När jag hör spelutvecklare prata om hur de försöker göra sitt spel ”cinematiskt” får jag en dålig smak i munnen. Spel ska inte sträva efter att vara som filmer, spel är bättre än så. Men här fungerar de filmiska influenserna till spelets fördel. Until Dawn är, mer eller mindre, en interaktiv skräckfilm. Men till skillnad från till exempel ett Quantic Dream-spel så känns det som att det du gör faktiskt spelar roll.

SÖK

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrev
ÖSK-arkivet
Norges Casino

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.