Black Door Gallery tjuvstartar Örebro Photo


Posted 2014-06-12 in Kultur

Ambitionen med Örebro Photo är att fylla tomrummet mellan biennalen Open Art. I år är det första gången festivalen genomförs och Black Door Gallery, som är en av tre initiativtagare till festivalen, tjuvstartar den redan på fredag 13 juni klockan 18.00.

 

– Vi visar Björn Larssons två fotosviter Mitt i naturen och War Habitat i galleriet under perioden för Örebro Photo, säger Stefan Nilsson på Black Door Gallery.

Den här fotofestivalen är ett första försök att fylla upp det tomrum som uppstår mellan biennalen Open Art i Örebro. Övriga vernissager i festivalprogrammet sker på lördag och söndag runt om i Örebro.

– Denna första gång känner vi oss för hur en sådan fotofestival kan se ut med inriktning på en fortsättning förstås. Den skall ha en publik bredd med tanke på att så gott som alla numera fotograferar på olika sätt och förmedlar det via inte minst sociala medier.

Men bredd förutsätter djup och båda finns i årets upplaga. På hemsidan hittar du information om program, utställningar, tävlingar och händelser: www.orebrophoto.com

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.