Carl-Einar till Kumla

Text: Ulf Hjelting Bild: Pressbild
Posted 7 månader sedan in Kultur, Nöje

Carl-Einar
Casinotopp banner

Han har gjort sig känd för att blanda magi med fullständigt galna upptåg. Fredagen 26 oktober intar Carl-Einar Häckner scenen på Folkets hus i Kumla med sin föreställning På turné.

 

Han föddes för 49 år sedan i Nol-Alafors utanför Göteborg och växte upp i Gårdsten. Första kontakten med magi var 1975 då hans farmor trollade bort en kapsyl Ramlösa och trollade fram den bakom örat på Carl-Einar. Samma år fick han en trollerilåda i present.

1981 uppträder han inför publik för första gången och 1990 blev han känd för hela Sverige när han framträdde i tv i Carin Hjulströms program “Fredagstexter” och stoppade en kondom i näsan som han sedan drog ut genom munnen.

Under åren har det blivit otaliga turnéer, men även medverkan i filmer så som “Änglagård” och “Petri Tårar” och han har givit ut ett antal diktsamlingar. Den 26 oktober kommer Carl-Einar till Kumla Folkets hus med föreställningen “På turné” som är fylld med hysteriskt vansinnestrolleri, monologer och visor i en isbjörnssaga för att hålla värmen.

 

Kommer vi att frysa?

– Jag använder isbjörnen som en metafor i föreställningen. Det är ett häftigt djur, stort och nästan osynligt med sin vita päls mot snön. Jag hoppas vi inte kommer att frysa, tvärt om, jag kommer att prata om hur vi människor alstrar värme, säger Carl-Einar Häckner när vi samtalar om föreställningen.

 

Var får du alla galna idéer ifrån? Som ”How to fold a bandana”.

– Just den grejen är baserad på en kassett som min mamma köpte på en loppis. Det är inget jag hittat på, den finns, men sedan så har jag skruvat till alltihop med min naturliga förmåga att förvirra allting.

 

Några fler utlandsäventyr? Berlin?

– Jag har kvar min lägenhet i Berlin och så har jag gjort en hel del grejer i både Tyskland, Österrike och Frankrike som kanske inte är så välkänt. Jag skulle vilja turnera mer i Tyskland. Ingenting är klart. Men jag kommer att översätta det jag gör nu till tyska, det är en tanke jag har.

 

Men nu Kumla med “På Turné”.

– Ja, jag hittade inget bättre namn. Faktiskt. Jag har valt att bara säga precis som det är. Jag är på turné. Föreställningen är helt nyskriven. Bara nytt material. 45 gig i höst, som jag hoppas fortsätter i vår.

 

Kommer du på fler besök till vår del av världen?

– Jag vill till Hjalmar Bergmanteater. Det vore skithäftigt att få uppträda där. Det är lite förhandlingar på gång. Jag sköter ju alla bokningar själv. Jag hoppas få komma till Örebro.

 

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

SÖK

Ready Bet Win MPU 2019
Nojesguiden

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.