Dags för Martha Music Camp

Text: Ulf Hjelting
Posted 12 månader sedan in Kultur, Musik

Casinotopp banner

Martha Music är ett musikproduktionsprojekt för tjejer och transpersoner från 18 år och uppåt. Projektet drogs igång hösten 2017 som ett samarbete mellan Studieförbundet NBV och Musikhögskolan för att erbjuda icke-män att lära sig mer om musikproduktion och utveckla sitt skapande. Med start 28 juni är det nu dags för Martha Music Camp.

 

Efter flera lyckade träffar på Musikhögskolan tas nu Martha Music till nästa nivå och erbjuder ett fyra dagars camp. Campet kommer att husera på Musikhögskolan och innehåller alla praktiska och teoretiska delar som varje låtskrivare behöver för att kunna spela in sina egna låtar.

Martha Music riktar sig endast till icke-män, men nu expanderas målgruppen geografiskt och alla musiker, producenter och låtskrivare som är intresserade oavsett var de är lokaliserade uppmuntras att söka in till campet.

Sara Herou på studieförbundet NBV har under de senaste åren jobbat med och startat flertalet musikprojekt för att uppmuntra icke-män att fullfölja sina musikintressen och har med det lyckas slå hål på myten att ’’tjejer inte vill spela musik’’.

– Syftet med Martha Music är att stärka musiker och producenters självförtroende i sitt musikaliska skapande. Vi tror att detta görs bäst genom ett utrymme där alla deltagare möts på samma villkor och under samma förutsättningar. Det här är ett viktigt verktyg för att alla deltagare ska känna sig trygga. Det ska bli så sjukt kul att Martha Music äntligen kommer hålla igång en hel helg. Det har varit ett mål ända sedan Martha Music startades i höstas, säger Sara Herou.

Inför Martha Music Camp har även Clara Alm och Olivia Lundberg värvats till projektet. De båda är låtskrivare och musiker som studerar musikproduktionsprogrammet på Musikhögskolan.

– Jag är så peppad på att få vara en del av Martha Music. Jag har själv funderat på att dra igång ett liknande projekt. Det ska bli roligt att få föra min kunskap vidare och få vara med att slå hål på myten att icke-män inte kan hålla på med musikproduktion eller musik, avslutar Clara Alm.

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

SÖK

Ready Bet Win MPU 2019
Nojesguiden

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.