Daniel Kane i Wadköping

Text: Ulf Hjelting Bild: Pressbild
Posted 2019-07-03 in Kultur, Nöje

Daniel Kane i Wadköping

Han har setts på Talang i TV4 och på båtarna mellan Stockholm och Helsingfors. Den 28 juli uppträder Daniel Kane i Wadköping.

 

I skrivande stund befinner sig Daniel Kane på Gröna Lund i Stockholm.

– Ja, jag gör två shower om dagen under tre månaders tid. Det är jag och Tobbe Trollkarl som delar på uppgiften. Det är ganska korta uppträdanden om 30 minuter och på Lilla scenen. Trots namnet tar den cirka 800 besökare, säger Daniel Kane när vi samtalar om vad som kommer att hända i Wadköping i juli.

Innan engagemanget på Gröna Lund har Daniel kunnat ses på båtarna mellan Stockholm och Helsingfors.

– Det har varit fullt upp hela året. Det blir några företagsgig efter Wadköping den 28 juli och sedan blir det båtarna igen under hösten.

Daniel har under åren blivit en av Sveriges främsta illusionister och entertainers. Han uppträder ofta på Victoriadagarna där han underhåller vip-gäster som exempelvis Peter Forsberg, Tommy Körberg och självfallet kungafamiljen. Daniel Kane har även medverkat i showproduktioner både i egen och andras regi, bland annat tillsammans med Alcazar och representeras internationellt av Epic Creative Productions som jobbar med Coca Cola, Rolls Royce, Royal Carribean Cruise Lines och NBC Universal.

Han har även haft egna shower på Eztrad i Örebro och nu har han inlett ett samarbete med Kulturaktiebolaget i Örebro. Det är de som arrangerar sommarens evenemang i Wadköping i sommar.

– Det blir ungefär en timma som jag uppträder inne på Spelgården. Och det kommer att bli en del nya grejer som jag håller på att repetera in nu. Exakt vad det blir vill jag inte avslöja.

 

Spelgården? Utomhus? Vad händer vid regn?

– Då trollar jag bort det. Hehe. Jag är ju trollkarl.

Från allra första början var det tänkt att jag skulle uppträda på Örebro slott. Så blev det inte. Inte i år.

– Det blev Wadköping med ett uppträdande. Nu siktar vi på nästa år och att då göra tio, tolv shower under turistmånaderna inne på slottet.

 

Du har uppträtt både i London och Berlin. Finns det något mer utlandsbesök planerat?

– Jag har en del planer på gång. Men inget är spikat ännu. Men planen är att göra mer grejer utanför Sverige.

Men hur började då allt för Daniel Kane? Varför blev han magiker och illusionist?

Allt började redan vid sju års ålder. Året var 1991 och Daniel fick sin första låda med trollerinummer. Tillsammans med den lådan spenderade han åtskilliga timmar för att lära sig att behärska allt den innehöll.

– Jag var hemma och var sjuk och såg att de sålde en trollerilåda via TV-shop. Efter mycket tjat så fick jag den och efter två dygn kunde jag alla tricken, berättar Daniel.

De följande åren lärde han sig bland annat att behärska ett av de svåraste tricken – det kinesiska ringspelet och det har även blivit ett av Daniels favorittrick, vid sidan av att trolla fram fåglar och bowlingklot. Efter det har karriären varit spikrak.

 

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.