Dishonored


Posted 2012-10-30 in Kultur

Dishonored
Bethesda Software
(PC, Xbox 360 & PS3)

 

Dishonored berättar historien om Corvo Atano, kunglig beskyddare till kejsarinnan, som ställs inför rätta för ett mord han inte begått. Inför sin egen avrättning får han ett brev som är början på ett äventyr som maskerad lönnmördare, med hämnd som enda mål.

Dishonored tar plats i en fiktiv stad som blivit besmittad med råttpest. Miljöerna är en blandning av brittisk arkitektur från den viktorianska eran blandad med modern teknologi, en så kallas dieselpunk-miljö. Även om Dishonored inte har den vassaste grafiken så vägs det upp med de fantastiskt välgjorda miljöerna.

Banorna är linjära, men spelaren får ändå en illusion av frihet då varje bana sträcker sig över stora delar av staden, med tillhörande sidouppdrag. Du kan tackla varje problem på ditt eget sätt och det finns många vägar att följa. Hur spelaren väljer att bemöta uppdrag kan varieras på många olika sätt; med vårdslöst stridande, välplanerade lönnmord eller min egna favorit, genom att inte döda någon alls. Dishonored gör det möjligt att klara av hela spelet utan att orsaka någons bortfall, något som många spel inte gör i dagsläget.

Förutom de sedvanliga svärden och musköterna som präglar dieselpunken såväl som den mer välkända steampunken har Corvo även tillgång till en rad magiska krafter. Det kan kännas en aning överdrivet till en början, men faller på plats som en nödvändighet längre in i spelet. På ytan ser Dishonored ut som nästan vilket annat stealthspel du kan hitta på spelhyllan. Men bakom finns ett genuint spel med många timmars nöje.

SÖK

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrev
ÖSK-arkivet
Norges Casino

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.