The Evil Within 2


Posted 2017-12-19 in Kultur

The Evil Within 2
Tango Gameworks
PC, PS4, Xbone

”Alla förtjänar en andra chans”, brukar folk säga. Och även om jag inte nödvändigtvis håller med om det är jag glad över att Tango Gameworks fick det. Det första Evil Within släpptes 2014 och var fantasilöst, spänningslöst och stundtals rent ut sagt frustrerande. ”The Evil Within 2” är raka motsatsen, för det mesta. Det är fortfarande klyschigt, men mer har gjorts för att försöka ge serien en egen identitet. Återigen antar du rollen som polisen Sebastian Castellanos och åter igen måste du bege dig in i den Matrix-liknande världen som skapats av STEM-systemet. Den här gången är målet att leta reda på din dotter, som hålls som gisslan av en oberäknelig och hänsynslös seriemördare. Mellan dig och honom står dock en drös med zombier och liknande monster inte vill någonting hellre än att slita dig i stycken.

En del är sig likt, men vad som räddar The Evil Within 2 från att begå samma misstag som sin föregångare är en betydligt mer fokuserad berättelse. Istället för att kastas runt från mardrömslik plats till mardrömslik plats utan någon känsla av att faktiskt göra framsteg utspelar sig äventyret till stor del i en liten småstad med namnet Union. Du kan undersöka staden helt efter eget behag och när du behöver samla din styrka finns det oftast ett safe house i närheten.

Det allra bästa med ”The Evil Within 2” är dock överraskningarna som väntar vid sidan av huvuduppdraget. Mer än en gång råkade jag kliva in i ett helt vanligt hus bara för att inse att jag trampat rakt in i en obehaglig fälla. The Evil Within 2 lyckas överraska, och underhålla, och det är mycket mer än vad föregångaren någonsin gjorde.

SÖK

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrev
ÖSK-arkivet
Norges Casino

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.