Föreläsning med Jack Werner

Text: Thomas Helsing Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
Posted 5 månader sedan in Kultur, Leva & Bo

Frimis vårevent 2019 – banner
Jack Werner

Har du hört eller läst följande mening någon gång: ”Jag skiter i att det är fejk, det är för jävligt ändå”? Den används lite skämtsamt i sammanhang med personer som förefaller vara faktaresistenta, som inte källgranskar i någon större utsträckning och som gärna delar virala vandringssägner.

 

Om det här, och varför det verkar som att vi över en natt blev sämre på källkritik, kommer journalisten Jack Werner och pratar om den 13 november.

Jack var 2014 med och bildade tidningen Metros sektion ”Viralgranskaren” vars uppgift bland annat är att slå hål på myter och motbevisa vandringssägner. ”Viralgranskaren” har sedermera tagit hem Stora journalistpriset och är nu flitigt delad i sociala medier.

Dessutom leder han Sveriges radios populära spökpodd ”Creepypodden” och tidigare i år släppte han boken som fick titeln ”Ja skiter i att det är fejk det är förjävligt ändå”.

I ramen för ABF:s samtalsserie ”Tankarnas trädgård” kommer han nu till A-salen i Kulturhuset för att prata om detta. Föreläsningen arrangeras i samarbete med föreningen Vetenskap och folkbildning och det är fri entré.

Nollnitton online banner

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.