Från min loge i en lagård


Posted 2016-01-06 in Kultur

Fredagen 22 januari har Stadra Teaters nya produktion Från min loge i en lagård – sånger från Landet Stadra premiär på Nora teaterbiograf. På scenen Magnus Wetterholm och en bunt sånger.

 

Välkommen att följa med på en resa genom ett landskap av toner, klanger, vemod och glädje där sånger och historier blir en brokig och varm berättelse. På scenen ser vi Magnus Wetterholm, skådespelare och estradör. Han bjuder oss på hjärtat från teaterns historia och på Anders Ortmans sånger och musik, ”Stadras egen Mozart”.

I ladugården vid Stadra gård, där korna en gång råmade, ljuder idag sånger och spelas teater. Eftersom Stadra teater hyllar det svenska författarskapet blir det sånger med text av bland andra Karlfeldt, Kellgren, Lenngren, Gullberg och Ferlin. Därtill – från deras egen repertoar – allt från Jacques Brel till Edvard Persson. Allt vävt till drömmar, i min teaterloge, i en lagård.

För text och ide i Från min loge i en lagård – sånger från Landet Stadra står Magnus Wetterholm. Rune Jacobsson har hjälpt till med att vara regiöga och för produktionen står den ideella kulturföreningen Cirkustältet. Fredagen 22 januari är det premiär på Nora teaterbiograf. Föreställningen spelas även 24 januari.

SÖK

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrev
ÖSK-arkivet
Norges Casino

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.