Lars Kepler till Lindhska Bokhandeln


Posted 2014-12-02 in Kultur

En av Sveriges populäraste deckarförfattare kommer till Örebro, eller rättare sagt, båda två. Lars Kepler kommer till stan.

 

När författarpseudonymen Lars Kepler först etablerade sig med sina kriminalromaner på den litterära marknaden var brittisk media snara att peka ut Henning Mankell som den som dolde sig bakom detta nom de plume. Något han naturligtvis förnekade.

Sedan några år tillbaka vet vi att det är det äkta paret Alexander Ahndoril och Alexandra Coelho Ahndoril som står bakom serien om kriminalkommissarien Joona Linna. Bokserien började med boken Hypnotisören 2009 och redan året efter debuten utnämndes Lars Kepler till Årets författare av SKTF (numera Vision). Sedan dess har det kommit ytterligare fyra böcker. Redan nämnda Hypnotisören samt Paganinikontraktet, Eldvittnet och Sandmannen har samtliga legat i topp på den svenska försäljningslistan. 2012 fick de även amerikanska Earphone Awards för ljudboksutgåvan av Paganinikontraktet, som på engelska kom att heta The Nightmare.

I år har en femte bok i serien kommit ut, Stalker, i vilken kommissarien själv är spårlöst försvunnen sedan ett år tillbaka. Samtidigt står utredarna inför ett brutalt kvinnomord.

Torsdagen den 4 december, mellan klockan 12 och klockan 14, kan man höra författarna själva berätta om sina böcker och deras karaktärer i samband med ett besök på Lindhska Bokhandeln i Örebro.

SÖK

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrev
ÖSK-arkivet
Norges Casino

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.