Lucka 2 i Rådhusets julkalender – Elin Fahlstedt


Posted 2013-12-02 in Kultur

Bakom lucka nummer två gömmer sig ett konstverk av serietecknaren och illustratören Elin Fahlstedt. Hon är uppvuxen på Gotland där hon under sin gymnasietid läste estetiskt program med inriktning bild och form för att sedan fortsätta med animationsstudier vid Högskolan på Gotland.

2010 kom hon på delad förstaplats i bokförlaget Opals barnbokstävling med sin berättelse Önskeprickar, som senare utkom på samma förlag våren 2011. Ungefär vid samma tid utkom också hennes första seriebok, Umbra, på Kolik förlag. Båda böckerna är illustrerade, men också skrivna av Elin Fahlstedt.

Hon arbetar med både traditionella och digitala tekniker och experimenterar gärna med att blanda olika stilar. I Umbra blandar hon till exempel klassiska sagoboksillustrationer med japansk mangastil och använder både blyerts och akvarell.

Så här säger Elin själv i en text på Opals webbplats:

onskeprick_webb”Bilder och text tillsammans är ett kraftfullt medium där utrymme ges för att läsa både mellan raderna och mellan rutorna. Jag inspireras mycket av japanska serier, tecknad film och människor som vågar utmana gränserna för vad som går att göra med text och bild, och vad som är böcker för barn och böcker för vuxna! Jag hoppas att ni kommer att ha lika trevligt i mina världar som jag har haft.”

 

Dagens lucka öppnas 17.02.

SÖK

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrev
ÖSK-arkivet
Norges Casino

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.