Lucka 5 i Rådhusets julkalender – Åsa Karsin


Posted 2013-12-05 in Kultur

I lucka nummer fem gömmer sig ett konstverk av Åsa Karsin, som har varit verksam som författare och illustratör i 15 år. Hon ser en utmaning i att skriva meningsfulla historier som engagerar riktigt små barn, som inte kan ta till sig alltför mycket text, eftersom det då är extra viktigt att få både text och bild att fungera ihop på ett bra sätt. Hit kan bland annat bokserierna om Folke samt Ebba och Abbe räknas, där huvudpersonerna och deras äventyr präglas av hur typiska småbarn själva brukar göra och vara. I skrivande stund är hon aktuell med Var är mina skor, som är den första pekboken i serien om Doddi.

9058_250Åsa har även skrivit böcker för en något äldre målgrupp och inte sällan handlar det då om att läsaren ska lära sig något på vägen. Solvej-böckerna tar till exempel upp känslor om rätt och fel och hur saker som har gått snett kan ordna sig med klokhet och ärlighet. Dessa finns också inlästa av Lill Lindfors för UR barnradio.

Som största inspirationskälla till sina böcker lyfter Åsa fram sina tre barn. Det kan också nämnas att böckerna om Folke har blivit översatta till både danska och japanska.

Klockan 17.02 öppnas luckan med Åsa Karsins konstverk i Rådhusets julkalender. Är det någon av de ovannämnda karaktärerna som har fått stå modell, eller blir det en helt ny bekantskap?

SÖK

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrev
ÖSK-arkivet
Norges Casino

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.