Lucka 7 i Rådhusets julkalender – Linnea Krylén


Posted 2013-12-07 in Kultur

Linnea Krylén är uppvuxen i Jämtland, men bor nu som så många andra av illustratörerna i Rådhusets julkalender i Stockholm, där hon frilansar som illustratör och formgivare. Hon har ett stort intresse för konst för barn och det märks inte minst i de uppdrag hon tar sig an, men till viss del även i de utbildningar hon har läst. Förutom en kandidatexamen i barnkultur på Stockholms universitet har Linnea en bildberättarexamen från högskolan i Gävle och hon har också läst konstpedagogik och kreativt skrivande för barn. Lägg därtill att hon jobbar i en barnbokhandel och det finns inte någon som helst tvekan om att konst för barn går som en röd tråd genom allt hon tar sig an.

frejas_plats_webbUnder hösten 2013 debuterade hon som författare och illustratör när hennes bok Frejas plats gavs ut på bokförlaget Opal. En bok om upptäckarglädje och äventyrslust som i mångt och mycket är inspirerad av björkskogen i Linneas jämtländska hemtrakter.

Linneas arbetsgång börjar alltid med illustrationer i litet format, som oftast inte är större än ett par centimeter, för att hon ska få en överblick över proportionerna. Därefter plockar hon detaljerna ur bilden och skissar upp dem i rätt format, scannar in delarna i datorn och färglägger dem oftast i Photoshop. Ibland överför hon delarna till akvarellpapper och färglägger då med akvarell, färgpennor, akryl eller gouache.

 

Se fler illustrationer av Linnea på www.linneakrylen.se och missa inte lucköppningen klockan 17.02.

SÖK

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrev
ÖSK-arkivet
Norges Casino

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.