Örebro Teater och spelåret 2023

Bild: Pressbild Örebro Teater
Posted 2022-12-28 in Kultur, Nöje

I repertoaren för Örebro Teater och 2023 ryms bland annat nyskrivna Kalkon i en resväska av Staffan Göthe och Nästa andetag av Duncan MacMillan.

– Årets säsong erbjuder en brokig, bråkig, brutal och finstämd repertoar med stor variation och med fokus på närheten mellan scen och salong. Jag ser fram emot ett teaterår som spretar i lekfull bångstyrighet, säger Rikard Lekander, konstnärlig ledare på Örebro Teater.
 Under året ser vi samarbeten med bland annat Brunnsgatan Fyra med nyskrivna föreställningen Kalkon i en resväska av Staffan Göthe. Regisserad av Martina Montelius. En skruvad berättelse om ruelse, längtan och artisteri som kört av Inlandsbanan. Våren 2023 sätts även nyskrivna föreställningen Skapelsen av Ada Berger upp. En fristående uppföljare till succén Hon ska heta Minou. Föreställningen är en samproduktion med Riksteatern.
Under säsongen går inte mindre än fyra föreställningar på turné i länet och fyra föreställningar sätts upp runt om i landet.

Kalkon i en resväska 

Kalkon i en resväska – en skruvad berättelse av Staffan Göte. Möt Bonnie, John-Anders och Stigbjörn Stigbjörnsson (eller Stytteston Stöttestatta som John-Anders envisas med att kalla honom) i denna föreställning om ruelse, längtan och artisteri som kört av inlandsbanan. Premiär på Lilla scenen 16 december.
Av: Staffan Göthe. Regi: Martina Montelius.

Nästa andetag
Vad är det att vara en god människa i en tid och en värld där uppgiften ofta känns övermäktig? Nästa andetag – ett romantiskt apokalypsdrama som ömsint exponerar neuroserna hos ett modernt par som kämpar för att lägga sina principer åt sidan. Premiär på Stora scenen 4 mars. Turné i länet v. 13–19.
Av: Duncan MacMillan. Regi: Olle Jernberg.

Skapelsen

Tiden har slagit en kullerbytta, två parallella tidsåldrar möts, år 2023 och 2063. Ett svindlande möte som blottlägger hur mänskliga livsvillkor skiljer sig åt i olika tider. Skapelsen är ett nyskrivet relationsdrama om framtiden, dåtiden och vårt absoluta nu. Produceras i samarbete med Riksteatern. Premiär 1 april på Stora scenen.
Manus & regi: Ada Berger.

FÖRESTÄLLNINGAR PÅ TURNÉ

Återkomsten

Ett absurt, musikaliskt och komiskt djupdykande i mänsklig fåfänga.
Premiär på Caféscenen 3 februari. Turné i länet v. 9–10.
Manus & regi: Johan Bark

Nästa andetag

Turné i länet v. 13–19.

Förvandlingen

En oförutsägbar och fartfylld föreställning om kroppslig förändring
Spelas på Caféscenen på höstlovet, 2–3 november. 
Klassrumsföreställning för åk. 7–9 på turné i Örebro län v. 39–48 2022.
Av: Ninna Tersman. Regi: Chantale Hannouch.

SÖK

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrev
ÖSK-arkivet
Norges Casino

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.