Örebropratarna fyller 50 – ett ”ljudligt” sätt att visa Örebro

Text: Ulf Hjelting Bild: Pressbild
Posted 2019-06-28 in Kultur, Leva & Bo, Nöje

Örebropratarna 2019

Peter Flack, Mia Spendrup, Jasmine Kara, Gladys del Pilar och Carl-Jan Granqvist är bara några av de som medverkat i Örebropratarna sedan starten 2016. Nu återkommer Örebropratarna 2019 med start 1 juli.

 

Måndagen 1 juli är det premiär för sommarens upplaga av det populära programmet Örebropratarna. Sedan starten 2016 har fler än 300 000 personer lyssnat på de första 40 programmen. Idén bygger på Sveriges radios klassiker ”Sommar”, men här är det personer med koppling till Örebro som ger lyssnaren sina berättelser och spelar sin favoritmusik under en timme. Hittills har bland andra författaren Anders Jacobsson, radio- och tv-profilen Pernilla Månsson-Colt, landshövding Maria Larsson och artisten Boris René örebropratat.

– I år presenterar vi tio nya, spännande personer, utlovar producenterna Tomas Jennebo och K-G Ekblom.

Två av de som finns med på den listan är journalisten Claes Åkeson och underhållaren Katrin Sundberg. Övriga namn hittar man på adressen örebropratarna.se, tipsar K-G och Tomas.

Med start den 1 juli läggs programmen ut på sajten samt på Örebrokuriren.se under två veckor, måndag till fredag. Produktionen av Örebropratarna 2019 är möjlig tack vare annonsörer.

– Örebropratarna är ett ”ljudligt” sätt att visa på bilden av Örebro och blir ett tidsdokument lika mycket som det är intressant poddlyssning i hängmattan en solig sommardag, avslutar K-G.

 

Örebropratarna 2019

1/7 Claes Åkesson – journalist och programledare
2/7 Katrin Sundberg – skådespelare, regissör och videobloggare.
3/7 Niklas Eriksson – huvudtränare Örebro Hockey
4/7 Ida Thorell – regionchef för Ung Företagsamhet
5/7 Benjamin Jennebo – musiker Smash into Pieces
8/7 Johanna Björklund – forskare och miljövetare
9/7 Kamran Kebinejad – boxningsmästare
10/7 Ulrika Mohlavyr Mohlin – artist och konstnär
11/7 Sören Olsson – författare
12/7 Anne Andersson – kommundirektör Örebro kommun

 

Programmen släpps Örebropratarnas sajt klockan 6 på morgonen på respektive datum. Programmen finns även på Itunes. Programmen kan även höras på FM-bandet över Radio 94,3 över Kumla-Hallsberg och stora delar av Örebro. Sändningstid klockan 8 samt 22 samma dag.

 

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.