Sinkadus

Text: Ulf Hjelting Bild: Pressbild
Posted 7 månader sedan in Kultur, Nöje

Casinotopp banner

Fram till 28 oktober presenterar Örebro konsthall sju konstnärer som alla är verksamma i Örebro. Utställningen “Sinkadus” visar bland annat måleri, skulptur, keramik och grafik.

 

De senaste åren har Örebro blivit allt intressantare att verka i för yngre konstnärer. Fram till 28 oktober visar Örebro konsthall sju av dessa och de är:

Anna S Pettersson: Hon är silversmed i grunden men arbetar nu som skulptör i en mängd olika material. Senaste utställning var “You are here” i Reykjavik.

Alexander Creutz: Hans målningar visar kroppsdelar, händerna eller fötterna. Senaste separatutställningen var på Galerie Benjamin Eck i München.

Emil Öhlund: Hans målningar är fyllda av barndomens serier, leksaker och tv-spel. Senaste separatutställning hade han på Rydals museum.

Emmelie Widén: Hennes målningar är en undersökning av det egna medvetandet. Hennes senaste utställning var på Linköpings konsthall.

Maria Larsson: Utbildad I keramik vid Cardiff School of Art & Design. Hon har varit verksam i Wales men bor sedan ett par år i sin födelsestad Örebro igen.

Mark Andersson: Marks målningar är fyllda av fårskallar men här blir temat ett annat: Musik, Natt, alkohol och dansande fötter.

Petter Nilsson: Hans måleri är sprunget ur graffitin. Hans senaste separatutställning var på Galleri Lejon, Kalix.

 

Fotnot: Sinkadus betyder lyckträff eller örfil och i tärningsspel står sinkadus för 5 + 2.

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

SÖK

Ready Bet Win MPU 2019
Nojesguiden

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.