Solade i somras – nu gör de julturné ihop

Text: Ulf Hjelting Bild: Pressbild
Posted 2022-10-21 in Kultur, Mer Läsning, Musik, Nöje

Den 8 december drar Christmas Night in på Conventum i Örebro. Årets upplaga består av John Lundvik, Jessica Andersson, Bruno Mitsogiannis och Linda Pritchard.

– För Jessica och mig är det här som en förlängd Diggiloosommar, säger John Lundvik när vi samtalar om den kommande turnén.
Tillsammans med Jessica Andersson, Bruno Mitsogiannis och Linda Pritchard repeterar han nu inför showen Christmas Night. Inställda tåg, seg julskinka och partners som bryter ihop under paketöppningen. Det här är några av de privata anekdoter om katastrofjular som har fått den här Christmas Night-kvartetten att skratta under fikapauserna. Men under årets förberedelser har de även fått samla tankarna kring sånger som är omistliga, för att skapa den rätta julkänslan.
– Nej, jag har ingen direkt favorit som jag bara måste sjunga, men när jag hör Chris Reas Driving home for Christmas spelas på radio, då brukar den där rätta julkänslan infinna sig. Vi spelar fram till två dagar innan jul och då kan jag garantera att det är julstämning.

Om man nu väljer att gå på första och sista föreställningen – kommer man som publik att känna igen sig?
–Absolut! Man kommer att känna igen sig till 100 procent.

I Köpenhamn detaljplaneras nu showturnén. Den 23 november inleds turnén i Kiruna. Den 8 december anländer allt till Örebro. Och efter en pandemi så flyger nästan de här julartisterna ur startblocken. Efter strömmade konserter ser de verkligen fram emot att möta publiken – öga mot öga.
– Jag upplever att vi har givande repdagar. Vi är rätt luttrade alla fyra, men det är alltid härligt att komma igång och repertoaren är mer eller mindre klar. Vi sjunger, har kreativa möten och bollar idéer om allt från mellansnack och scenkläder, säger Jessica Andersson
Det är inte första gången som de här fyra jobbar tillsammans. John och Jessica spenderade sommaren ihop, när Diggiloos turnébuss kryssade mellan Skåne och Norrbotten. Christmas Night har plöjt fram bland snövallarna sedan 2013 och nu är det alltså dags igen.
John Lundvik tillhör de som drabbats av inställda konserter och gör nu sin första julturné sedan 2019. Han är grundlig i sina förberedelser. För att mota bort hotelltristessen har den forne friidrottaren avsatt tid för gymbesök och simpass, i städer som besöks.
– Publiken vill väl att julstjärnorna ska hålla sig fina ändra fram till julafton.

Vad är då relationen till Örebro?
– För min del har jag tillbringat en hel del tid i Örebro, inte minst när jag och Magnus Bäcklund hade duon Fame tillsamman. Det är en trevlig stad som jag ser fram emot att få komma till igen och så var jag ju med i Melodifestivalens Andra Chansen 2010 med I did it for love och gick vidare till finalen tillsammans med Pernilla Wahlgren.
– Och jag har tillbringat flera somrar i Örebro, men aldrig vad jag kan minns någon vinter. Hur är det?

Svinkallt. Allra bäst är att söka skydd på en varm pub med en irish coffee.

–Misstänkte nästan det, haha.

Vad händer då efter den här turnén?
– Jag ska bara ta det lugnt en stund. Har inte direkt något inplanerat eller något som jag just nu kan prata om, säger John.
– Jag fyller 50 nästa år och 20 år som artist. Jag har pratat lite med Magnus om vi skulle hitta på något. Kanske några gig som Fame eller som Magnus & Jessica. Vi får se var det landar.

SÖK

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrev
ÖSK-arkivet
Norges Casino

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.