Spännande höst på Galleri Nord

Text: Thomas Helsing Foto: Wikimedia Commons/Janee
Posted 8 månader sedan in Kultur

Höstsäsongen har startat på Galleri Nord. Den första utställningen för hösten bestod av måleri och skulpturer av Rickard Ölander från Lerum och avslutades den 28 september. Från den 6 oktober till den 23 november kommer man att avverka, i tur och ordning, konstglas, måleri och akvareller.

 

Först ut av dessa är Karin Westman och Håkan Blomqvist från Uppsala som ställer ut konstglas mellan den 6 och den 18 oktober. De båda har arbetat mestadels med glas och järn (se bilden) alltsedan 1999. De tekniker som främst används i relation till glaset är ugnsgjutning och fusing. Under samma period ställer även örebroaren Margareta Lindman ut sitt måleri.

Mellan den 20 oktober och 1 november blir det enbart måleri och den här gången från Stefan Mås Perssons pensel. Mås Persson skriver själv på sin webbsida att det finns några teman som går igen i hans konst. Exempelvis färgerna ultramarin och kadmiumorange. Hans målningar förefaller också ofta vara tredimensionella och den effekten når han genom att jobba med perspektiv, skuggor och att skära bort delar av målningen.

Sist ut denna termin blir utställningen ”Vattensamling” där Ylva Molitor Gärdsell från Kivik, Jakob Ström från Örebro samt Lars Eje Larsson och Saro Aratoun från Göteborg ställer ut akvareller. Den utställningen pågår mellan den 10 och 23 november.

Öppettiderna under dessa perioder är 11-16 tisdag-fredag samt 12-16 lördag-söndag. För mer information rekommenderar vi ett besök på gallerinord.com.

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

SÖK

Ready Bet Win MPU 2019
Nojesguiden

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.