Springfloden


Posted 2012-10-30 in Kultur

Springfloden
Cilla Börjlind & Rolf Börjlind
Norstedts

 

Under en kall fullmåne 1987 begås ett sadistiskt mord på en strand på Nordkoster. Offret är en ung gravid kvinna och förövarna är tre personer. En nioårig pojke blir på avstånd vittne till mordet. Mordutredaren på Rikskrim, Tom Stilton, kommer ingen vart. Femton år senare får Stilton via en annan utredning nya ledtrådar i det gamla fallet. Men samtidigt börjar hans psykiska hälsa att vackla och hans tillvaro som polis och gift man faller i spillror.

2011 får polisstudenten Olivia Rönning i uppgift att skriva ett elevarbete om ett mordfall. Hon väljer strandfallet, på grund av att hennes far arbetade med Tom Stilton på det. Frågan är bara – var är Tom Stilton? Och vad har den numera framgångsrika bordellmamman Jackie med det gamla mordet att göra?

Samtidigt, på en annan plats i Stockholm, får en i gruvbranschen framgångsrik företagsledare ett väldigt obehagligt telefonsamtal. Och vilka är det som följer efter och misshandlar hemlösa i Stockholm? Och varför har tioåriga Acke, vars mamma är prostituerad, blåmärken över hela kroppen?

Det här är Cilla och Rolf Börjlinds debut som författare. De har tidigare skrivit manus till 26 Beckfilmer och tv-serierna Graven och Morden och är absolut inga dunungar. Springfloden är den första i en planerad serie om Olivia Rönning och Tom Stilton – den är lite rörig, väldigt spännande, och jag ser fram emot det som komma skall.

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

SÖK

Ready Bet Win MPU 2019
Nojesguiden

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.