Svensk wrestling på Conventum

Text: Ulf Hjelting Bild: Trygve Finkelsen
Posted 2022-10-28 in Kultur, Nöje, Sport

För första gången i Örebro och på Conventum – svensk wrestling. Och det med namn så som Timmy Force, Aya von Lust, Tank Andersson, Dimitry – The Beast from the East och Conny Mejsel. Givetvis har Örebro Läns Tidning pratat med Conny Mejsel samtidigt som han brottas med en 200 kilo lätt kamin… eller om det var kanin.

Wrestling förknippas oftast med den amerikanska varianten och med deltagare som exempelvis Hulk Hogan, John Cena, Dwayne The Rock Johnsson och The Undertaker. Den 4 november är det dock dags för svensk wrestling på Conventum i Örebro. Evenemanget är döpt till Uppgörelsen i Örebro.
– Det här kommer att vara det mest underhållande som Örebro sett sedan den senaste stadsbranden 1854, säger Conny Mejsel, eller Eric Svenseth som han heter till vardags utanför wrestlingringen, när vi samtalar om vad som kommer att hända under evenemanget på Conventum.
Förutom Conny deltar brottare så som Timmy Force, Aya von Lust, Cliff Petterson, Betty Rose, Tank Andersson, Dimitry – the Beast from the East med flera.
– Vi har världens bästa publik där just publiken faktiskt är fjärde deltagaren i detta som närmast kan beskrivas som en kollektiv psykos som bara måste upplevas. Det händer något när 500 personer i publiken gemensamt skriker när jag äntrar ringen i exempelvis Pustervik. Wrestling är den mest interaktiva underhållningen som finns. Det är motståndarna, domarna och publiken som gör matchen.

Vad krävs då för att syssla med wrestling?

– Det är precis som allt annat man vill bli bra på. Det är de där 10 000 timmarna man måste lägga ner på träning som gäller för att bli bra. Finns inge genvägar.

Hur är det med skador?

– Vi är tränande för det här. Mycket av träningen går ut på att härda sig för att kunna klara av smällarna vi får. Vi håller INTE igen när vi går in i ringen.

Går det att livnära sig som wrestler i Sverige?
– Nej, men det finns gott om folk utomlands som gör det. Personligen så brottas jag nu med en 200 kilo tung kamin som ska installeras.
Här kan Conny ha sagt kanin… skral telefonuppkoppling och bred göteborgska kan ha givit upphov till felhörning.

Du gjorde själv uppehåll några år från wrestlingen. Varför?

– Jag fick ligga och skaffade två barn. Funderade på vad jag ville bli när jag blir stor. Trodde jag var vuxen, haha. Nu är jag tillbaka och bättre än någonsin!

Det är en 18-årsgräns på evenemanget på Conventum. Varför?

–Det här är ingen underhållning för barn. Det får de hålla på med i exempelvis USA – vi gör inte det i Sverige. Wrestling ska vara en edgy underhållning med alkoholservering och törstig publik. Då blir det som bäst. Jag har uppträtt för barn i Danmark och det vara f-n inte kul. De tappade ju intresset efter en stund.

Vet du om det finns örebroare inom wrestlingen i Sverige?

– Nej, inte vad jag vet – det är högst oklart. Vi kanske får in några nya aspiranter efter Uppgörelsen i Örebro. Vi är alltid öppna för nya förmågor som kan sylta in i vår fantasivärld.

Har ni något mer inbokat i vår stad?

– Det är inget inbokat efter 4 november. Vi får se hur utfallet blir och vi hoppas på en glad och rowdy publik – så att vi kommer tillbaka.

SÖK

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrev
ÖSK-arkivet
Norges Casino

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.