Underbara Clara – Vintagepimp och hemmafix


Posted 2012-10-30 in Kultur

Underbara Clara – Vintagepimp och hemmafix
Clara Lidström
Bonnier Fakta

 

Det blev en spontan bloggspecial bland resensionerna den här månaden. Både Mattias Ribbing, Miss World Magazine och Clara Lidström har nämligen bloggar. Den mest namnkunniga bloggaren av dem måste ändå vara Clara Lidström, alias Underbara Clara, som i sin blogg i flera år gett oss äppelpajsrecept och hemmafrukomplex.

Detta hemmapysslande har nu alltså blivit en bok. Boken är ett slags best of från bloggen. Och hennes tips gör sig mycket bra samlade i bokform. En snabb genombläddring ger genast en stor portion inspiration. Och jag ångrar den utrensning av gamla möbler och prylar jag gjort den senaste tiden – tänk hur jag hade kunnat piffa upp mitt gamla bråte! De tips Clara ger är allt från hur man gör om en tavelram till en bricka till hur man lagar nässelsoppa, till vad man ska tänka på när man husrenoverar. Hon visar hur man för en billig penning och utan att vara alltför erfaren pysslare kan sätta en personlig prägel på sitt hem. Hon får allt att verka så enkelt, tipsen är uppdelade i pedagogiska steg-för-steg- anvisningar, och hon listar också sina bästa loppistips och hur man gör för att fräscha till sina second hand kläder.

Naturligtvis är tonen i boken personlig, och man slipper dessutom bloggens texter om vardagsbestyr, vilket jag uppskattar.

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.