3 sätt att hålla nere värmekostnaderna i hemmet


Posted 11 månader sedan in Leva & Bo, Sponsrat

Under vinterhalvåret spenderar vi mycket tid i hemmet, men lägger även mycket pengar på onödigt dyra värmeräkningar. Det kan skilja flera tusenlappar när det kommer till just värmekostnaderna mellan vintern och sommaren för många svenskar.

 

Visst är det så att vi brassar på med mer värme under vintersäsongen och det är minst sagt behövligt. Men det finns faktiskt flera faktorer vi själva kan göra för att påverka värmekostnaderna, utan att dra ner på värmen.

Se över fönster och dörrar i ditt hem

En riktig energibov, bokstavligt talat, är fönster och dörrar. Man glömmer lätt bort att de, precis som allt annat i ens hem och vardag, faktiskt behöver bytas ut med jämna mellanrum. Fönster och dörrar moderniserar och förbättras ständigt, och på marknaden idag finns fullt av toppmoderna fönster och dörrar som håller kylan ute – och värmen inne. Känner du ett drag vid fönster och dörrar kan det därför vara läge för en uppgradering. Hos Sparfönster hittar du ett stort utbud av just fönster och dörrar i massvis av modeller, färger och material. Här kan du både köpa standardfönster och göra specialbeställningar så att du får rätt mått på just dina fönster. Sparfönster är en prisvärd lösning, och säljer även ytterdörrar av olika slag, läs mer om de olika produkterna genom att gå till produktens hemsida.

Möblera energismart

Se till att du inte har några möbler eller andra föremål framför elementen, som kan hindra värmen från att spridas i resten av rummet. Genom att använda mattor i ditt hem blir golven dessutom varmare och behagligare att gå på, och bidrar faktiskt till ökad värmeisolering i ditt hem. Mattor är alltså inte bara dekorativt, utan även effektivt för den som vill hålla det varmt och skönt inne.

Håll fönster och dörrar stängda

Att vädra ur i all ära, men håller du fönster och dörrar öppna för länge så kommer det att få stora konsekvenser när din värmeräkning kommer. Se till att inte vädra ur mer än nödvändigt, och håll ytterdörrarna stängda. En liten glipa gör att mer värme än du tror sipprar ut, så undvik eventuella värmeläckage genom att stänga dörrarna. Kommer det ändå drag genom dörren kan det vara dags att täta listerna kring ytterdörren, eller investera i en ny dörr som håller tätt. Har du rum i hemmet som inte har element och som inte används dagligen, så håll även dessa stängda för att hålla värmen i de rum du faktiskt är i.

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.