4 fördelar med promenader


Posted 2020-09-14 in Leva & Bo

Nordic Wellness 7jun-25jun
Nordic Wellness 7jun-25jun

Att promenera har nästan blivit den nya trenden. En så gammal och uråldrig aktivitet har aldrig känns så inne som just nu. Friheten att kunna färdas var man väl i sitt eget tempo, slippa stress och jäkt verkar tilltala allt fler personer.

 

Att promenera är att både njuta av natur, väder och vind och samtidigt får lite motion på köpet. Det finns en del drös med bra saker som en promenad gör för dig och här är några utvalda saker som är bra med promenader.

1. Humöret

Att en promenad kan göra underverk på humör vet väl nästan alla. Det finns alltid dagar som är hållplatser på vägen. Trista dagar när regnet hänger i luften och solen inte finns att skymta någonstans, de dagarna kan vara tråkiga och orkeslösa. Men med musik i öronen kan man bege sig ut på en promenad. Varför inte ställa iordning en kopp och ta en varm och god kopp te när du kommer hem från din promenad igen. På så vis får du nämligen också något att se fram emot när du kommer hem igen. Det fungerar även som en liten morot efter att du har genomfört din promenad.

2. Koncentrationen

Jobbar du i ett stort kontorslandskap där det är en massa buller och oljud dagligen, i så fall vet du förmodligen att det kan tära på koncentrationen under dagen. Att sitta och stirra på en datorskärm hjälper inte heller direkt. Det kan vara bra att ta dina fem minuter i timmen och då en runda runt huset bara. Komma ut och få lite dagsljus och frisk luft kan nämligen hjälpa för att hålla koncentrationen uppe, sägs det.

3. Hälsan

Det är givetvis bra att få motion vilket en promenad ger och då stillar ett grundläggande behov. Sex är också ett grundläggande behov och med en promenad kan man komma ut i olika områden och träffa både killar och tjejer. Kåta äldre kvinnor går ofta ut och tar en promenad, men det kan vara svårt att träffas ute, och om du tycker det är bättre att lära känna någon online så finns det alternativ. Milf dating kallas det ofta och dit söker sig äldre kvinnor för att träffa killar.

4. Kreativiteten

Om du har ett arbete som är kreativt kan en promenad hjälpa dig att återfå inspirationen om det skulle gå för tapt helt plötsligt. Alla som arbeta med kreativa saker vet att kreativiteten och inspirationen kommer och går. Ibland kan det vara bra att rensa huvudet och bara komma ut i naturen och få lite nya intryck. Det hjälper på inspirationen och kreativiteten med att komma igång igen.

 

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.