Allt fler väljer att göra en hårtransplantation


Posted 2021-03-12 in Leva & Bo, Mode & Shopping, Sponsrat

Allt väljer att utföra en hårtransplantation då behandlingen är populär bland herrarna i medelåldern. Tunt hår eller avsaknad av hår kan upplevas som negativt av många och är utan tvekan en faktor som påverkar ens självförtroende.

 

Många kliniker utför Hårtransplantation Sverige och idag finns det en del sådana att välja mellan. De största finns i Stockholm, Malmö eller Göteborg men du kan givetvis få en bra behandling i lite mindre städer också. Hur går en hårtransplantation till egentligen? Läs gärna vidare för att få svar på den frågan.

Hur går det till?

Det finns flera olika metoder när det kommer till hårtransplantation och dessa har utvecklats mycket under senare år.

Den så kallade FUE som är mer avancerad procedur utan skalpell eller stygn. Hårsäckarna avlägsnas en och en från en så kallad givaryta med hjälp ett mikrokirurgiskt instrument. Sedan transplanteras hårsäckarna till mottagarytan. Metoden anses vara patientvänlig och relativ smärtfri.

Ett annat sätt att utföra hårtransplantation på är genom tyvärr lite mer komplex där skalpell används. Hårsäckar avlägsnas från bakdelen av ens skalp och transplanteras där hår saknas.

Vad kostar en hårtransplantation?

Hårtransplantation kan skilja sig mycket i pris beroende på hur många hårsäcksgrupper som ska transplanteras. Kostnaden börjar med 30 000 kronor och kan gå upp mot 50 000 kronor.

Prisklasserna skiljer sig inte avsevärd olika kliniker emellan. Självklart, kan vissa prisskillnader förekomma men det är inte speciellt stora summor.

Observera att varje procedur börjar med en konsultation med specialist. Där får du reda på exakt kostnad och hur behandlingen kommer att gå till. Uppföljning erbjuds av alla kliniker där man tittar på resultatet av den utförda proceduren. Oftast behöver du inte vara på kliniken längre än ett dygn.

Alla hårtransplantationer bekostas av kunden själv. Med andra ord är detta inte en behandling som kan helt eller delvis bekostas av staten eller någon form av försäkring.

 

SÖK

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrev
ÖSK-arkivet

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.