Allt om sms lån utan inkomst


Posted 2021-05-12 in Leva & Bo, Näringsliv, Sponsrat

Snabblån, sms lån eller internetlån? Ja, alla dessa begrepp betyder en och samma sak. De är nämligen benämning på en låneprodukt där ansökningsprocess och besked om en eventuell godkännande för lånet sker digitalt, helst då via mobilen. Med andra ord behöver du inte gå till något kontor, skriva under papper och vänta på att lånet ska överföras till ditt bankkonto. Allt sker på nätet.

Sms lån utan inkomst är ytterligare ett begrepp som du kan stöta på ifall du tittar närmare på sådana typer av lån. Vad är då det? Det berättar vi i nästa rubrik.

För dig som inte har en inkomst

För dig som inte har en stadig inkomst, eller någon inkomst alls så är sms lån utan inkomst ett alternativ till lån. Det betyder att långivaren inte behöver något bevis på att du arbetar någonstans och har en inkomst varje månad. De flesta långivare (bankerna till exempel) vill gärna veta var låntagarna arbetar och vad de tjänar varje månad. I det här fallet uteblir det kravet. Observera att sms lån oftast är små lån med låga summor som behöver betalas tillbaka inom en månad.

Höga räntekostnader

Något som är ganska uppmärksammat i samband med ämnet ”sms lån” är låneprodukternas höga räntekostnader. Det är mer eller mindre allmänt känt att sådana typer av lån har räntesatser som är flera gånger högre än andra lån som finns på den svenska finansiella marknaden. Skillnaderna är uppseendeväckande (i vissa fall). Till räntekostnaderna tillkommer det även avgifter som låntagaren är skyldig att betala. Varför är detta viktigt att ha i åtanke? Jo, för att även om sms lån oftast är små lån så betyder de höga räntekostnaderna att du behöver betala ganska mycket mer än vad du faktiskt lånat.

Om du känner dig kluven och vet inte vilket lån som passar dig, titta gärna på jämförelsesidor eller kontakta en låneförmedlare. Dessa jämförelsetjänster underlättar oerhört mycket för dig som konsument, då de har samlat alla långivare och segmenterat listorna utefter vad du behöver. Söker du efter lån utan uc, finns det dedikerade listor för det, behöver du låna pengar snabbt finns det dedikerade listor för detta på Hitta SMS lån exempelvis.

SÖK

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrev
ÖSK-arkivet
Norges Casino

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.