Att tänka på när du väljer kreditkort


Posted 2021-05-12 in Leva & Bo, Mode & Shopping, Näringsliv, Sponsrat

De flesta svenskar äger ett kreditkort. Om du är en bankkund kommer du säkerligen få ett erbjudande om att teckna ett avtal för kreditkort. Samma gäller om du är medlem hos ICA eller Statoil. Ja, varianterna är många. Frågan är vad du ska tänka på innan du utnyttjar erbjudandet? Här kommer några bra ledtrådar och nyttiga frågor du bör få svar på:

  • Hur stor är kreditsumman du kan utnyttja?
  • Hur lång är den räntefria perioden?
  • Vad ligger årsavgiften på?
  • Vilka förmåner har du tillgång till?
  • Är en personförsäkring inkluderad?
  • Kan du handla till rabatterade priser?
  • Vilka krav måste du uppfylla för att få kortet?

Gör en grundlig förundersökning

Ovanstående frågor är bara exempel på frågeställningar du bör få svar på innan du går vidare och tecknar ett avtal för kreditkort. För att kunna få all denna information behöver du göra en grundlig förundersökning.

Att gå in på olika sajter och läsa om gällande krav och villkor känns ganska tidskrävande. Där kommer jämförelsesajterna rätt in. Där kan du hitta allt du behöver redogjort på ett lättillgängligt och strukturerat sätt. Allt från villkor till förmåner finns sammanställt för dig som framtida kortägare.

Du kanske inser att dina krav innebär att du bör kika på ett tankkort, eller så kanske du vill ha ett kreditkort utan årsavgift.

Behöver du ett kreditkort?

Som sagt äger de flesta svenskar ett kreditkort vilket gör produkten till en relativ vanlig sådan. Behöver du dock ett kreditkort? Och hur hjälper det dig i vardagslivet? De flesta har en stor användning av sina kreditkort då dessa tillåter en att köpa olika varor trots att man för tillfället saknar sparade pengar till det. Ett kreditkort är ett enkelt sätt att ta ett litet lån som sedan kan avbetalas utan någon ränta (i enlighet med kortutgivarens föreskrifter och regler, så klart). Så, jag i det vardagliga livet kan du absolut få en användning av kreditkortet. Det är även orsaken till att så pass många faktiskt äger ett.

 

SÖK

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrev
ÖSK-arkivet
Norges Casino

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.