Åtta timmars fotomaraton

Text: Camilla Johansson I Foto: Lasse Parbring
Posted 12 månader sedan in Kultur, Leva & Bo

Casinotopp banner

Den 9 juni går Örebro Fotomaraton av stapeln för andra året i rad. En fototävling för alla intresserade oavsett om man har en avancerad systemkamera eller bara en mobil.

 

Starten går från Teaterladan i Wadköping mellan 8.00 och 10.00 och under max åtta timmar ska sedan åtta bilder på lika många teman tas. I samband med start får man tävlingens första fyra teman, vilka ska överföras till arrangörernas dator mellan klockan 11.30 och 12.00. Klockan 13.00 lämnas ytterligare fyra teman ut, och sista tid för målgång är 16.00.

– Förra året var det 66 stycken deltagare, och i år har vi dubbelt så många anmälda nu som vi hade vid samma tid förra året. Nu vet vi ju inte vad det innebär i slutänden, men det verkar som att intresset för att delta har vuxit, berättar Johannes Larsson, som är ansvarig för tävlingen.

Under tävlingens gång finns det stationer man måste passera i en viss ordning och få en stämpel, och även bilderna måste vara tagna i den ordning som anges i instruktionerna. Förutom att tävlingen är öppen för alla oavsett erfarenhet av fotografering så finns det även två klasser, en för vuxna och en för ungdomar födda -00 eller senare.

– Förutom att vinna hela tävlingen så kan man även vinna i de enskilda klasserna, något som sedan räknas samman till ett slutresultat. Förra året var det en ungdom som vann en av klasserna och alltså slog alla de vuxna deltagarna i den klassen, konstaterar Johannes Larsson.

 

Så vad händer om det skulle vara en dag med spöregn?

– Då får man vara kreativ med paraply, slår Johannes Larsson fast.

 

Anmälan sker antingen via evenemangets webbsida och då är avgiften 130 kronor. Eller så anmäler man sig på plats till en kostnad av 150 kronor.

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

SÖK

Ready Bet Win MPU 2019
Nojesguiden

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.