Barnens Hinderbana med Gladiatorerna


Posted 2017-07-17 in Leva & Bo

Den 23 juli går Barnens Hinderbana av stapeln i Örebro. Det är ett 1,5 kilometer långt hinderlopp med 16 hinder som äger rum på Friidrottsarenan vid Örebro universitet.

 

Det sista hindret lär locka de barn som följt Gladiatorerna på tv, här får man nämligen springa gatlopp mot bland andra Attila, Hero, Delta, Toro, Amazon och Kitsune vilka till vardags heter Peter Blaha, Roddy Benjaminson, Zimzon Lelo. Ako Rahmin, Cecilia Benjaminson och Jenny Adolfsson. Samtliga närvarande gladiatorer utlovar möjlighet till både fotografier och autografer.

För att få delta ska man vara mellan 6 och 14 år, det vill säga född någon gång mellan 2003 och 2011, och man är välkommen att delta efter bästa förmåga, vilket innebär att även om man har något funktionshinder så är man välkommen. Vid deltagande ska man ha oömma kläder som det inte gör något om de smutsas ned eller blir blöta, vilket kan vara fallet vid vissa hinder.

Av deltagaravgiften går fem kronor till Barncancerfonden och förra året när man besökte 11 städer så innebar det 70 000 kronor till Barncancerfonden. I år besöker man 15 städer och genomför 16 lopp. Till 2017 har hinderbanan en ny bansträckning med flera nya hinder och en extra sträcka för klassen 11-13 år. Men de klassiska hindren, såsom repklättring mot vägg, armgång, vattenhinder och vippbrädor är kvar och självklart avslutas det hela med ett gatloppet där barnen får möjlighet att kämpa mot TV-profilerna.

Anmälan görs på webbsidan för Barnens Hinderbana där också mer information finns att få.

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.