Bergslagsloppet i Ånnaboda


Posted 2015-09-07 in Leva & Bo

Frimis vårevent 2019 – banner

Den 13 september är det dags för Bergslagsloppet. I år arrangeras också Marathon-SM (XCM) i samband med loppet.

 

Tänk mountainbike. Tänk 70 kilometer i skogsterräng. Tänk mix mellan fin stigåkning och snabba grusvägspartier. I år har dock Bergslagsloppet utökats med en distans: 20 kilometer och 70 kilometer har kompletterats med 45 kilometer. Dessutom arrangeras Marathon-SM (XCM) i samband med loppet den 13 september. Här kan alla delta – från elit till motionär. Gemensamt för alla är en cykelupplevelse utöver det vanliga. Bergslagsloppets syfte är att skapa ett intresse för fler att vilja prova på sporten och utmana sig själva.

Till 2015 års upplaga har man gjort ett antal förbättringar på banan. Den första slingan har fått en något annan dragning och den andra slingan har fått flera förbättringar. Bland annat kommer 2014 års asfaltsträcka mellan Klockhammar och Närkes Kil ersättas med en stig och grusväg samt att man kommer att få njuta av den klassiska utförslöpan Apelsinstigen.

Själva tävlingscentrum för Bergslagsloppet ligger i direkt anslutning till konferens- och aktivitetsanläggningen Ånnaboda Storstenshöjden och här finns det stugor att hyra för den långväga gästen som vill övernatta. Tävlingarna arrangeras av Almby IK i Ånnaboda.

Nollnitton online banner

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.