Daniel Bäckström ny tränare i ÖSK


Posted 2017-09-04 in Leva & Bo, Örebro SK

Det har gått undan på slutet när det gäller tränarkarusellen i Örebro SK och nu är nästa pusselbit klar.

 

Efter bortaförlusten mot GIF Sundsvall tackade Alexander Axén för sig och Axel Kjäll tog över som huvudtränare i ÖSK. Idag offentliggjorde man vem som tar över den assisterande tränarrollen i ÖSK, åtminstone säsongen ut.

Det blir 30-årige Daniel Bäckström som närmast kommer från IFK Norrköping där han senast hade en roll som akademichef. Daniel, som härstammar från Umeå kom till IFK Norrköping som spelare men tvingades lägga karriären på hyllan på grund av en knäskada. Förutom akademichefsrollen har han trots sin ringa ålder även hunnit med en sejour som huvudtränare i IF Sylvia.

– Jag har en väldigt bra känsla av att vara på plats. Jag har haft bra samtal med Simon, Axel och Magnus Sköldmark, och det klubben vill bygga rimmar bra med mina egna ambitioner. Man har en hög ambitionsnivå och det ställer höga krav på hur vi ska jobba. Att få vara en del av ett modernt team och bidra till det arbetet har lockat mig väldigt mycket, säger Daniel Bäckström.

Planen från början var att Daniel skulle ansluta till klubben inför säsongen 2018 men klubben har alltså lyckats få loss honom redan nu.

– Jag har haft bra koll på Daniel sedan ganska lång tid tillbaka. När vi har pratat namn till vårt tränarteam har Daniels varit ett av de första som kommit upp. När jag och klubben har diskuterat Bäckström har vi sett honom som en långsiktig kandidat med utgångspunkt att han skulle kunna vara hos oss från säsongen 2018. Att han kunde komma loss redan nu är en stor bonus för oss.

Även ÖSK:s vd Simon Åström är nöjd och påpekar att hans roll inför nästa år inte är helt klar än.

– Klart är att han kommer vara en av flera tränare i Axel Kjälls team. Vi kommer jobba bort att vi ska ha en assisterande tränare, en målvaktstränare och så vidare. Vi vill jobba med flera tränare som ha ett integrerat samarbete, självklart med olika spetskompetenser. Exakt hur rollfördelningen kommer se ut sätter vi när vi vet hur konstellationen kommer se ut. Utöver att Daniel kommer bidra i A-teamet ska vi dra nytta av hans kompetens och erfarenhet som akademichef och tränare i pojklandslagen. Vi vill stärka arbetet runt vår akademi och utvecklingen av egna talanger och där kommer Daniel kunna bidra mycket, säger Simon Åström.

Daniel Bäckström har skrivit på ett treårskontrakt och presenterades för spelartruppen idag.

SÖK

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrev
ÖSK-arkivet
Norges Casino

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.