Här är prylarna som piggar upp inför hösten


Posted 2018-08-06 in Leva & Bo, Mode & Shopping

Trots att vi förhoppningsvis fortfarande har många varma sommardagar kvar, så börjar vi så sakta närma oss hösten. När dagarna blir mörkare, kallar och regnigare så kan det vara skönt att komma hem till något som piggar upp. Vi har listat fem prylar som ger dig extra energi under de bittra höstdagarna.

 

Yogamatta
Mer energi, lägre stressnivåer, bättre immunförsvar och minskad risk för psykisk ohälsa. Forskning har visat att det finns mängder med anledningar att börja med yoga. Varför inte ta tillfället i akt efter semestern?

Allt som behövs är en Yoga-matta, som finns att köpa i de flesta sportbutiker. De billigaste varianterna kostar inte mer än runt hundringen. På Youtube finns mängder med gratis yoga-lektioner för nybörjare.

 

Doftljus
Om du är sugen på att lysa upp de mörka höstkvällarna lite extra så kan det vara en bra idé att inhandla ett par härliga doftljus. Det finns mängder med varianter att välja mellan, alltifrån barrskog till vanilj och kanel. Välj något som faller dig i smaken.

Kom dock ihåg att använda doftljusen med måtta, då forskning tyder på att det kan vara skadligt för hälsan att ständigt exponeras för doftkemikalierna som ljusen utsöndrar.

 

Bra belysning
Studier har visat att uppemot 90 – 95 % av alla svenskar blir mer nedstämda under vinterhalvåret. Hela tio procent utvecklar diagnosen SAD (årstidsbunden depression). En av de vanligaste orsakerna till nedstämdheten är bristen på ljus.

Det kan därför vara en god idé att investera i riktigt bra belysning som piggar upp i hemmet. Inredningsbutiken Oscar & Clothilde är ett bra tips om du vill hitta unika golv- eller bordslampor till vardagsrummet.

Ett annat tips är att köpa en ”wake-up light”. En wake-up fungerar som väckarklocka. Den tänds gradvis under 30 minuter och hjälper dig att vakna upp med mer energi. Priset för en wake-up light ligger på mellan 800 kr – 1 300 kr.

 

Smoothie maker
Under vinterhalvåret är det extra viktigt att få i sig rätt näring och vitaminer. Dels för att få mer energi, men även för att minska risken för sjukdomar.

Med en smoothie maker kan du snabbt och enkelt slänga ihop en riktig vitaminbomb som boostar ditt immunförsvar och ger dig den där extra energikicken. Några tips på grönsaker och frukter som är extra bra att slänga ner i smoothien under vintern är ingefära, citron och spenat.

Smoothie makers finns att köpa hos de flesta elektronikkedjor och kostar runt 300 kr.

 

Stickor
På jakt efter en ny hobby? Tidigare var stickning något som främst mormor eller farmor ägnade sig åt, men under de senaste åren har trenden blivit populär även bland den yngre generationen. Och undersökningar har visat att stickning faktiskt kan bidra till att du känner dig lugnare. Dessutom skapar du något på samma gång – två flugor i en smäll.

Stickor och garn finns att köpa såväl online som i hobby-butiker.

SÖK

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrev
ÖSK-arkivet
Norges Casino

NYHETSBREV

Det senaste om Örebro. Direkt till din epost. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.